Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4 šalice dnevno

Kava je posebno zdrava za - ŽENE!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene koje vole kavu imaju sada za to razlog više - novo istraživanje sugerira da žene koje popiju četiri šalice kave dnevno mogu smanjiti rizik od raka maternice do 18 posto, prenosi Diabetes insider.

Tim znanstvenika s Imperial College of London, pod vodstvom Melisse Merritt, istraživao je podatke o više od 450.000 žena. Utvrdili su da je oko 2.800 žena obolilo od raka endometrija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevencija kao ključ Svaki treći dan od raka maternice umre jedna žena: Porazna činjenica jer može ga se spriječiti i liječiti Panamski kanal u problemima Nude poticaje Suša izaziva velike probleme u jednom od najvažnijih prometnih kanala: Može li kava riješiti problem?

Tim je proučavao njihove prehrambene navike i utvrdio da su one koje su konzumirale najmanje četiri kave dnevno imale manji rizik od pojave raka maternice, čak do 18 posto.

U okviru istraživanja ispitan je utjecaj 83 različite vrste jela i pića, no smanjeni rizik uočen je jedino u slučaju konzumiranja kofeina. Kava utječe na lučenje estrogena.

Veliko otkriće - Evo što je pronađeno u kavi!

Prema Američkom udruženju za borbu protiv raka žene su izložene riziku razvoja raka endometrija kada proizvode više estrogena nego progesterona, što stvara hormonalnu neravnotežu.

Kava je bogata antioksidansima i spriječava stanična oštećenja smanjujući tako rizik od raka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene