Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve za pozornost

Zbog novca: Dvije godina glumila da ima rak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ashley Anne Kirilow dvije godine brijala je glavu, obrve i izgladnjivala se samo kako bi što više sličila oboljelima.

Djevojka je izabrala doista bolestan način da privuče pozornost javnosti i na taj način prikupi novac za tobožnje ozdravljenje. Njezini pomoćnici u uroti skupljali su pomoć i na taj način zaradili tisuće dolara tvrdeći da Kirilow ima neizlječivi karcinom. Međutim, 23-godišnjakinja je napokon priznala da je sve bila namještaljka i trenutno čeka suđenje u Kanadi za prijevaru.

Pročitajte i ovo Žena oštetila tri tvrtke, Ilustracija Kazneno prijavljena 43-godišnjakinja kod Rijeke prevarila tri tvrtke i oštetila ih za stotine tisuća eura Marko Jakopović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Nakon dijagnoze raka Kako olakšati muke najteže oboljelih pacijenata? "Problem je što se ljudi izgube u zdravstvenom sustavu, lutaju tražeći mjesta gdje bi napravili pretrage"

Prijatelji su otkrili da je Kirilow samo htjela biti primijećena te da je na taj način željela pomiriti svoje rastavljene roditelje. Krajem 2008. na dojci joj je zaista otkrivena benigna kvržica i nakon zahvata počela je prijateljima govoriti kako ima rak.

>> S presađenim bubregom dobio 'rak maternice'

U sljedećih nekoliko mjeseci taj rak se 'premještao' s mozga na jetru, želudac i jajnike. Roditeljima je kazala da treba transplantaciju koštane srži ili će za šest mjeseci umrijeti nakon čega je njen otac po prvi put posumnjao u istinitost njezinih tvrdnji. Kad joj je pokušao izraziti svoje sumnje Ashley se naljutila i nije ga kontaktirala sljedećih godinu dana.

Prijatelji joj organizirali dobrotvorne večere

Ubrzo se preselila prijatelju koji je također povjerovao u njezinu priču te je čak organizirao dobrotvornu večer za nju. Uspjeli su prikupiti oko 9 tisuća dolara što ih je potaknulo za daljnje organizacije takvih događaja.

Na Facebooku su osnovali grupu pod nazivom 'Change for a Cure' gdje se veoma brzo skupilo oko 4 tisuće obožavatelja. Nakon toga su preko istoimene udruge prikupili oko 20 tisuća dolara, a Ashley je na karticama spiskala dodatnih 40 tisuća.

Kao zadnji korak prije priznanja stavila je na svoj Facebook profil status u kojem je navela kako joj se stanje pogoršalo te da joj je to zadnji post. Odmah ju je nazvao otac preklinjući je da prizna prijevaru. 'Zakopala sam se u rupu iz koje nisam mogla izaći, nikoga ne mogu kriviti osim sebe, ali sada samo želim nekako ljudima vratiti novac', kaže danas Ashley.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene