443019
443019
443019
443019
443019

Manevar pilota izazvao divljenje u svijetu, eto što su vam čelični živci

  • , 12.07.2016., 08:28
  • Autor:
  • komentara

Da vatrogasci neprestano nose glavu u torbi znamo, ali to ne dobijemo baš svakodnevno priliku vidjeti.

 
 
 
 
Čelični živci (FOTO: Screenshot)
Čelični živci (FOTO: Screenshot)

Preko dvije tisuće ljudi moralo je tijekom vikenda napustiti svoje domove zbog požara koji je izbio sjeverno od Los Angelesa, no zahvaljujući sedamstotinjak vatrogasaca lokalne su vlasti objavile u ponedjeljak da je 85% terena stavljeno pod kontrolu.

Vatrogasci na tlu su imali podršku iz zraka od kolega pristiglih iz Albuquerquea, a sljedeća je snimka javnosti otkrila kakvi su to odvažni majstori od leta pomagali u takozvanim "zračnim tankerima" Douglas DC-10.

Pogledajte manevar jednog od njih, kakve to čelične živce čovjek treba imati dok iz kokpita pomaže u borbi protiv plamena na izuzetno nezahvalnom terenu. Iz sljedeće se perspektive čini kao da je pilota od ruba te planine dijelilo tek desetak metara.  

View post on imgur.com

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se