Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlatna mladež Teherana

FOTO Pogledajte njihovu 'zlatnu mladež'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatna mladež Teherana toliko je razbjesnila vjerske mule da je čak naložena identifikacija i uhićenje 'razmetljivih' klinaca.

Gledajući njihove fotografije na Instagramu, u prvi mah neće vam biti ništa čudno: mladi i zgodni, dečki poziraju s luksuznim automobilima, tulumare i piju, a djevojke su obučene u skupe modne marke , kompletno našminkane i sređene ili pak lagano lješkare u bikinijima na bazenu ispijajući koktele ... No, riječ je o 'zlatnoj mladeži' Irana, jedne od najkonzervativnijih zemalja na svijetu.

Oni već neko vrijeme na Instagramu održavaju grupu 'Bogati klinci Teherana', a iranska javnost kipti od bijesa. Riječ je o muslimanskoj zemlji koju vode mule i provode šerijatske zakone, u kojoj se žene moraju pokrivati od glave do pete, u kojoj je zabranjen alkohol, internet (osim onog što je pod kontrolom države), ukratko, većina onog što je na Zapadu normalna...

Zlatna mladež Teherana toliko je razbjesnila vjerske mule da je čak naložena identifikacija i uhićenje 'razmetljivih' klinaca. Otežavajuća okolnost jest i činjenica da je tvrda islamska struja u vrhu političke elite počela s novim udarom na 'one koji ruše moral'. Primjerice, nedavno su bičevanjem kažnjeni mladi ljudi koji su plesali u spotu 'Happy Teheran' a u zatvoru je završila i studentica koja je na javnom mjestu gledala odbojkašku utakmicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otežan život stanovništva Zbog obilnog snijega u Teheranu zatvorene škole, poremećen zračni promet Slika nije dostupna ZAJEDNIČKI APEL Reakcije na opasno zaoštravanje odnosa: Berlin, Pariz i London pozivaju Iran da ne krši nuklearni sporazum

FOTO Njezina sudbina zaprepastila javnost

Mnogi, međutim, smatraju kako se bogatim klincima neće ništa dogoditi jer su upravo njihovi očevi dio te iranske političke elite.
Kako piše us.news, na Instagram profilu zlatne mladeži Teherana stoji kako su napravili tu stranicu jer su htjeli pokazati da Iran ne znači uvijek nešto loše i da ima i onih kojima je dobro. No, u toj zemlji, takvih je tek jedan posto.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene