Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbržim kamerama

Prva precizna snimka: Kako nastaje munja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koristeći neke od najbržih kamera na svijetu, znanstvenici National Geographica pokušali su učiniti nemoguće - fotografirati rođenje munje.

Znanstvenik Tim Samars se nada kako će upravo zahvaljujući fotografijama na kojima se vidi nastajanje munje otkriti tajnu na koji način munja dobiva svoj oblik.

Ove najbrže kamere na svijetu mogu zabilježiti tisuće slika u sekundi. Timova kamera bilježi i milijun slika u sekundi i upravo se njome nada postići željeni cilj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bila je na respiratoru Preminula Britanka koju je u Splitu udario grom: "Očajnički tužan slučaj" Slika nije dostupna Grmljavinsko nevrijeme Zadar: Munje udarile u nekoliko objekata, vatrogasci imali pune ruke posla

>> Ovo su fotografije hrvatskih LOVACA NA OLUJE!

Zadatak ovih znanstvenika je težak jer su munje nepredvidljive i teško ih je uhvatiti. Timov cilj o otkrivanju načina na koji se formira munja još uvijek nije ostvaren no zato je kamera National Geographica zabilježila prekrasne trenutke nastajanja munja u Oklahomi (SAD) koje možete pogledati u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene