Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest koraka

Kako od nesretnog petka 13. napraviti sretan dan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna ne tako davna studija pokazala je kako je 77 posto ljudi praznovjerno kada je u pitanju petak 13., datum kojeg je osim praznovjerja, kao što je svima poznato, ovjekovječila i dodatno ozloglasila filmska industrija.

Za razliku od toga, ipak ne želimo širiti negativnu energiju na današnji dan, već donosimo malen ritual, pomoću kojeg, ako želite, možete odagnati sve svoje strahove. Prema feng shui učenjima, svaki čovjek ima svoju kvotu sreće, što drugim riječima znači kako je naša osobna sreća, na neki način i do određenog stupnja predodređena, a za preostali dio sreće, pobrinula su se feng shui učenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sretan ili nesretan dan Ove godine nas očekuju tri petka 13. Slika nije dostupna U Rusiji zbog praznovjerja, neće biti svemirske letjelice broj 13

Pomoću njih se značajan dio naše sreće može promijeniti, na način da pozitivno djelujemo mislima, namjerama i radnjama. Tim jednostavnim ritualom, možete svjesno pomaknuti naklonost sreće u svoju korist, koliko god to kome značilo.

Korak prvi:

Nabavite zavjetnu svijeću crvene boje, mali tanjurić ili držač za istu i deset sjajnih novčića. Sve te predmete posložite na mjestu za koje ste sigurni da vas neće nitko uznemiravati (kod većine je to vjerojatno spavaća soba).

Korak drugi:

Opustite se i udahnite nekoliko puta. Kad se osjetite spremnima, držite svijeću u obje ruke i zamislite jarko zlatno-bijelo svijetlo kako se spušta odozgo prema dolje i kako vam ulazi u glavu kroz tjeme, spušta se do srca, te se širi preko obje ruke i prstiju u svijeću. Vizualizirajte/zamislite/osjetite kako svijeća pulsira i zrači tom toplom svjetlošću.

Korak treći:

Stavite svijeću na tanjurić i posložite novčiće oko nje, na način da se svi dodiruju i da svaki drugi novčić bude okrenut pismom, odnosno glavom.

Korak četvrti:

Zapalite svijeću. Još se jednom opustite i zatvorite oči. Zamislite sebe kako doživljavate promjenu sreće u svemu što radite (npr. da uvijek nalazite idealan parking, ili da ste uvijek točni i na pravom mjestu). Dok to zamišljate, pokušajte te misli popratiti i osjećajima sreće i uzbuđenja, baš kao da vam se to stvarno događa.

Korak peti:

Kad se napunite takvim pozitivnim osjećajima, jednostavno u sebi ili naglas recite: 'Ja sam sretna osoba, sve što taknem pretvara se u uspjeh'.

Korak šesti:

Pustite svijeću da gori još nekih pola sata te ju potom ugasite. Ako pokoji put nakon tog rituala ponovite netom navedenu mantru, sreća vam se mora nasmijehnuti.

Eto, umjesto da vas bombardiramo lošim predviđanjima i praznovjerjem prožetim negativizmima, odlučili smo na ovaj petak 13. ponuditi alternativu - malo sreće. Naravno, za one koji ju istinski žele u životu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene