Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinut 56 godina star zakon

Južnokorejci ponovno mogu varati žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejski muškarci donedavno su završavali u zatvoru zbog obećanja ženama da će ih ženiti, samo kako bi ostvarili seks s njima. Njihova Vlada je zakon koji ih je u tome sprječavao, odlučila ukinuti.

'Vlada bi se trebala obuzdati od uplitanja u seksualnu aktivnost muškaraca da zavode žene na bezazlen način', presuda je južnokorejskog suda, koja je efektivno ukinula 56 godina star zakon po kojem se muškarce moglo zatvorski kazniti za navedenu vrstu prijevare sa do čak 2 godine zatvora ili 20.000 kuna kazne, piše The Sun.

Pročitajte i ovo Sanja Sarnavka, osnivačica Zaklade Solidarna Za Dnevnik Nove TV Sanja Sarnavka: "Hrvatska je treća zemlja u Europi po broju femicida, a patrijarhat se vraća na velika vrata" Protuprosvjed na Trgu Prosvjedi i ljudska prava VELIKA FOTOGALERIJA Muškarci pali na koljena, žene uzvratile udarac: ''Ne priznajemo gospodare ni u privatnom ni u javnom životu!''

>> Varanje: Hormoni, jaka privlačnost ili najlakši izlazak iz veze

Žalbe dvojice muškaraca, koji su nedavno bili kažnjeni zbog navedenog ponašanja, bile su povod za ukidanje polustoljetnog zakona, a sukladno s ukidanjem tog zakona, određeno je da se svi muškarci osuđeni na temelju tog zakona puste na slobodu, uz kompenzaciju od strane države.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene