453828
453828
453828
453828
453828

Jesu li ga stvarno dali ubiti? Sumnjiva smrt slavnog teoretičara zavjera uzburkala javnost

  • , 17.10.2016., 15:08
  • Autor:
  • komentara

Nedugo prije nego što je umro, Spiers je majci poslao poruku u kojoj ju je zamolio da istraži što se s njim dogodilo ukoliko čuje da ga više nema.

 
 
 
 
Max Speiers je, ističe njegova majka, bio čovjek odličnog zdravlja (FOTO: www.maxspiers.com)
Max Speiers je, ističe njegova majka, bio čovjek odličnog zdravlja (FOTO: www.maxspiers.com)

Max Spiers, 39-godišnji Britanac koji se godinama bavio teorijama zavjera i osobito posvetio ufologiji, nađen je ljetos mrtav u jednom stanu u Varšavi, međutim ni danas još uvijek nije poznato kako je zapravo umro.

Otkrila je to njegova majka Vanessa Bates, kojoj su Poljaci poslali smrtovnicu na kojoj je bilo napisano da je umro prirodnom smrću premda nikada nisu proveli autopsiju.

Spiersovi prijatelji su istaknuli da mu je uoči smrti iz usta izlazila crna tekućina, pa kako bi Bates otkrila je li njezin sin možda bio otrovan, njegovo je tijelo poslala patologu u Kentu.

Nažalost, niti nakon dva mjeseca čekanja nije dobila nalaze, pa zajednica koja je pratila Spiersove nastupe i danas sumnja da je ušutkan jer je znao i govorio previše.

Štoviše, samo koji dan prije nego što je nađen mrtav, Spiers je majci poslao poruku u kojoj ju je zamolio da istraži što mu se dogodilo ukoliko čuje loše vijesti, pa mnogi i zbog tog detalja slute da Spiersu nije presudio njegov organizam na posve prirodan način kako je to već službeno bilo rečeno.

Spiers je krajem srpnja otputovao u Poljsku kako bi na jednom skupu govorio o raznim teorijama zavjere i nepoznatim letećim objektima, a njegova majka je u nedavnom intervjuu navela da se u posljednje vrijeme posvetio razotkrivanju opasnih osoba iz svijeta politike i showbiza.

Je li se kome osobito zamjerio nije znala kazati, ali je izrazila bojazan da je, citiramo, njezin sin kopao po nekim vrlo mračnim mjestima zbog čega ga je netko poželio ubiti.

"Bio je odličnog zdravlja, a kažu da je umro tek tako, iznenda", dodala je Bates, čiji sin nije dočekao živ nastup na jednoj konferenciji u Wiltshireu u kolovozu.

Kao što je već moguće vidjeti na YouTubeu, Spiers je progovarao o mnogim temama te su njegovi nastupi bili vrlo interesantni publici koja prati takve teme.

U jednom od posljednjih se dotaknuo takozvanog Komiteta 300, navodne organizacije koju neki terete da vodi svijet iz sjene. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se