Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Umro u Varšavi

Jesu li ga stvarno dali ubiti? Sumnjiva smrt slavnog teoretičara zavjera uzburkala javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedugo prije nego što je umro, Spiers je majci poslao poruku u kojoj ju je zamolio da istraži što se s njim dogodilo ukoliko čuje da ga više nema.

Max Spiers, 39-godišnji Britanac koji se godinama bavio teorijama zavjera i osobito posvetio ufologiji, nađen je ljetos mrtav u jednom stanu u Varšavi, međutim ni danas još uvijek nije poznato kako je zapravo umro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Detalji knjige o čuvenom redatelju PRIZNANJE NA SAMRTI KOJE BI MOGLO PROMIJENITI POVIJEST Tko je doista ubio Johna F. Kennedyja Slika nije dostupna Reljef golica maštu NOVA TEORIJA 'Uopće nije upitno, laptop se zaista tamo nalazi'

Otkrila je to njegova majka Vanessa Bates, kojoj su Poljaci poslali smrtovnicu na kojoj je bilo napisano da je umro prirodnom smrću premda nikada nisu proveli autopsiju.

Spiersovi prijatelji su istaknuli da mu je uoči smrti iz usta izlazila crna tekućina, pa kako bi Bates otkrila je li njezin sin možda bio otrovan, njegovo je tijelo poslala patologu u Kentu.

Nažalost, niti nakon dva mjeseca čekanja nije dobila nalaze, pa zajednica koja je pratila Spiersove nastupe i danas sumnja da je ušutkan jer je znao i govorio previše.

Štoviše, samo koji dan prije nego što je nađen mrtav, Spiers je majci poslao poruku u kojoj ju je zamolio da istraži što mu se dogodilo ukoliko čuje loše vijesti, pa mnogi i zbog tog detalja slute da Spiersu nije presudio njegov organizam na posve prirodan način kako je to već službeno bilo rečeno.

Spiers je krajem srpnja otputovao u Poljsku kako bi na jednom skupu govorio o raznim teorijama zavjere i nepoznatim letećim objektima, a njegova majka je u nedavnom intervjuu navela da se u posljednje vrijeme posvetio razotkrivanju opasnih osoba iz svijeta politike i showbiza.

Je li se kome osobito zamjerio nije znala kazati, ali je izrazila bojazan da je, citiramo, njezin sin kopao po nekim vrlo mračnim mjestima zbog čega ga je netko poželio ubiti.

"Bio je odličnog zdravlja, a kažu da je umro tek tako, iznenda", dodala je Bates, čiji sin nije dočekao živ nastup na jednoj konferenciji u Wiltshireu u kolovozu.

Kao što je već moguće vidjeti na YouTubeu, Spiers je progovarao o mnogim temama te su njegovi nastupi bili vrlo interesantni publici koja prati takve teme.

U jednom od posljednjih se dotaknuo takozvanog Komiteta 300, navodne organizacije koju neki terete da vodi svijet iz sjene. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene