Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Morbidno

Jeste se ikad zapitali kako je to umrijeti? Provjerite u 'simulatoru smrti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski dvojac odlučio je pomoći znatiželjnicima.

Gotovo svi smo se u nekom trenutku zapitali kako je to umrijeti. Sada postoji igra može pomoći našoj znatiželji bez da nas zapravo ubije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sumnjiva smrt zviždača Otkrio je opasne tajne velike kompanije: Sada je pronađen mrtav na parkiralištu U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

'Samadhi - 4D iskustvo smrti' je morbidna igra koja koristi dramatične specijalne efekte da bi igrači došli što bliže onome što su tvorci zamislili da je iskustvo smrti, piše CNN.

Kada se bizarna 'soba za bijeg' otvori u Šangaju u rujnu 2014. sudionici će biti pozvani da se natječu u nizu izazova kako bi umiranje izbjegli.

Bebu proglasili mrtvom, plačem se spasila od kremiranja

Gubitnici će biti kremirani - ili će barem ležati na pokretnoj traci koja će ih prevoziti kroz spalionicu lažnog pogrebnog poduzeća gdje će se simulirati obred. Lažni krematorij koristit će vrući zrak i svjetlosne projekcije u stvaranju onoga što organizatori nazivaju 'autentičnim doživljajem izgaranja'.

Nakon 'spaljivanja' sudionici će se prebacivati u meku, okruglu kapsulu koja će označavati njihovo ponovno rođenje.

Što se tiče pobjednika - on će također, naravno, umrijeti. Kao i u životu, svi će na kraju umrijeti bez obzira na sve što prežive.

Za potrebe igre kreatori Ding Rui i Huang Win-ping temeljito su istražili proces kremiranja. U krematoriju su zatražili da ih se pošalje kroz peć s isključenim plamenom. Par naglašava da je realizam u igri bitan kako bi izazvao sudionike na razmišljanje o životu i smrti.

Indija: Na privatnoj ceremoniji kremirana žrtva silovanja

Kada im je sinula ideja sredstva su počeli prikupljati putem stranice joe.so, kineske verzije Kickstartera. U tri mjeseca zaprimili su 67 tisuća dolara donacija i nadmašili vlastiti cilj. 'Samadhi - 4D iskustvo smrti' bit će dovršeno krajem kolovoza, s ulaznicama koje bi mogle koštati 40 dolara. Stvorena je kako bi ljude potaknula na razmišljanje o smislu života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene