Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meditacijom prikuplja energiju

Indijac tvrdi da nije jeo niti pio 70 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski liječnici proučavaju indijskog 83-godišnjaka koji tvrdi da nije konzumirao hranu niti piće već više od 70 godina.

Vojni liječnici se nadaju kako će im pokusi na svetom čovjeku Prahladu Janiju pomoći da vojnicima razviju strategiju preživljavanja. Indijac se nalazi pod 24-satnim nadzorom tima od 30 liječnika tijekom trotjednog testiranja u bolnici u gradu Ahmedabadu na zapadu Indije.

Snimaju ga dvije kamere dok se nalazi u sobi, dok ga mobilnim kamerama snimaju da napusti sobu, čime je omogućen cjelodnevni nadzor. Skenira se njegovo tijelo te se uz pomoć elektroda mjeri aktivnost mozga i srca.

'Blagoslovljen od strane božanstva kada je imao osam godina'

'Ovaj muškarac bi nam mogao pomoći u kreiranju strategija za preživljavanje dugotrajnih katastrofa, u ekstremnim i stresnim uvjetima te za israživanje svemira prilikom misija na Mjesec i Mars', rekao je dr. G. Ilavazahagan.

Eksperiment je počeo 22. travnja, a Jani od tada nije jeo niti pio, a nije ni išao na toalet. Jani tvrdi da meditira kako bi dobio energiju. Liječnici kažu da njihovi vojnici neće moći meditirati, ali se nadaju da će otkriti nešto više o čovjeku i njegovom tijelu. Yogi tvrdi da je blagoslovljen od strane božanstva kada je imao osam godina te da od tada ne mora jesti niti piti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene