Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobar tek...

Imate li želudac za ovo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo jelo je vrlo popularno među Inuitima na Grenlandu, a o njemu vam sve govori činjenica da se konzumira izvan kuće kako se ona ne bi usmrdjela.

Kiviaq je zimski specijalitet, a Inuiti ga konzumiraju već stoljećima. Priprema ovog jela je doista neobična, a glavni sastojak je tuljan kojeg koji se puni s 300-500 manjih ptica, te se nakon toga premaže tuljanovom mašću i ostavi se da stoji najmanje 3 mjeseca kako bi fermentiralo. U konačnici se konzumira sirovo.

Pročitajte i ovo Ukradeno 150 papiga - 7 Istraga tapka u mjestu Bizarna krađa na istoku Hrvatske! Iz dvorišta kuće ukradeno 150 papiga: "Lopov mora da je stvarno lud" Istraživanje na otoku Gough Odmor od buke San vam je raditi na nenaseljenom otoku? Možete za 30.000 eura, ali samo ako volite ove životinje

Za vrijeme dugih i hladnih zima, lov na svježu hranu gotovo je nemoguć, pa Inuiti u tom razdoblju konzumiraju upravo ovakav tip hrane. Nakon što je 'punjeni tuljan' odstajao nekoliko mjeseci, otvara ga se poput vreće i ptice kojima je punjen se konzumiraju sirove. Zahvaljujući debelom sloju tuljanove masti meso je očuvano i omakšano, pa se često konzumiraju i kosti i perje.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene