Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eto sad i njega

Imamo lošu vijest za arahnofobe: Otkrili pauka koji pliva, roni i jede ribe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pauk Brian u stanju je usmrtiti žrtve čak triput veće od sebe.

Australski znanstvenici objavili su u četvrtak lošu vijest za sve tamošnje arahnofobe koji su se do sada tješili činjenicom da je rijetkost vidjeti pauka u vodi.

Pročitajte i ovo Pokladno jahanje - 2 Šokačko sijelo Plemenite životinje u središtu stoljetne tradicije: "Tko je progutao konjsku dlaku, to ostaje do kraja života" Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

Naime, na Svjetskom festivalu znanosti u Brisbaneu su predstavili novu vrstu, Briana, pauka koji pliva, roni i jede ribe!

Arahnofobi, ne gledajte: Udario je pauka, izašlo ih stotinu

Brian pod vodom može provesti i do sat vremena, uz ribe voli klopati insekte i žabe, a njegov plijen može biti čak trostruko veći u odnosu na njega. 

Srećom po ljude, Brianu nismo zanimljivi niti je on opasan po nas, a vrijedi istaknuti i to da je dobio ime u čast profesora Briana Greeneja.

"Ova vrsta lovi tako što sjedi na vodi i prati vibracije. Kad ih osjeti, zaleti se na plijen, odvuče ga pod vodu, a zatim s njim otpliva na obalu gdje slijedi gozba", opisao je Briana znanstvenik Robert Raven, pa dodao da se Brian kreće isključivo u vodama u okolici Brisbanea.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene