454246
454246
454246
454246
454246

Hrvatska policija izdala priopćenje vezano uz klaunove ubojice

  • , 20.10.2016., 13:17
  • Autor:
  • komentara

Za sada su evidentirane tek dvije dojave vezane uz klaunove ubojice u Hrvatskoj, ističe se u prioćenju.

 
 
 
 
Što učiniti ako vidite klauna? (Foto: Shutterstock/dnevnik.hr)
Što učiniti ako vidite klauna? (Foto: Shutterstock/dnevnik.hr)

Premda histerija vezana uz klaunove ubojice ni izbliza ne drma Hrvatsku kao Sjedinjene Američke Države ili Veliku Britaniju, za sigurnost građana zabrinuli su se i u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Baš kao što smo i mi to učinili u tekstu od srijede (pročitajte opširnije), policijski djelatnici su preporučili da se naprosto ne date uznemiravati, te da odmah nazovete 192 bude li vam kakva maskirana osoba pokušavala utjerati strah u kosti.

Podsjetimo, ludilo vezano uz takozvane klaunove ubojice krenulo je iz SAD-a, iz države u kojoj su pojedinci do te mjere terorizirali građane da je zatraženo očitovanje Bijele kuće.

Glasnogovornik Josh Earnest problem je preusmjerio na FBI, dok su britanske vlasti zamolile građane da ne preuzimaju pravdu u svoje ruke i na ulice izvele naoružane policajce u društvu potražnih pasa.

OVDJE pročitajte kako se poznati Hrvati misle braniti od klaunova.

O tome smo ponešto pisali prije desetak dana, pa sve relevantne informacije vezane uz ovaj doista neobičan fenomen možete pronaći OVDJE.

Prenosimo u nastavku priopćenje MUP-a u cijelosti:

"Zbog pojačanog interesa javnosti za pojavu klaunova koji na ulicama plaše građane, obavještavamo da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu.

Izvršenim provjerama utvrdili smo da su za sada evidentirane dvije takve dojave u PU osječko-baranjskoj. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti potvrditi  ili opovrgnuti istinitost takvih dojava. Druge policijske uprave koje se spominju u medijskim natpisima zasad nisu zabilježile takve dojave.

Ukoliko građani raspolažu saznanjima o navedenim događajima ili sami budu u situaciji da ih se na bilo koji način straši, u svakom slučaju mogu i trebaju o tome izvijestiti policiju pozivom na broj 192.

O svakoj takvoj dojavi policija će neodložno postupiti i ovisno o utvrđenom činjeničnom stanju poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti". 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.



DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se