456620
456620
456620
456620
456620

I mrtav je potukao konkurenciju: Na izborima ukazali povjerenje pokojniku

  • , 12.11.2016., 07:53
  • Autor:
  • komentara

Dosadašnji rizničar je umro još u rujnu, ali je svejedno izborio novi mandat.

 
 
 
 
Gary Ernst je umro krajem rujna u 61. godini (FOTO: Screenshot)
Gary Ernst je umro krajem rujna u 61. godini (FOTO: Screenshot)

Gary Ernst ponovo je u srijedu izabran na mjesto rizničara Oceansidea, grada smještenog na samom jugu Kalifornije, međutim dužnost neće moći nastaviti obnašati iz jednostavnog razloga - jer je u međuvremenu umro.

Preminuo je još 23. rujna u 61. godini od posljedica komplikacija vezanih uz dijabetes, no unatoč tome mu je povjerenje iskazalo 53 posto birača.

Ernstovo se prezime na glasačkim listićima našlo jer je bilo prekasno da bi novi otišli u tiskanje, a svesrdnu podršku na izborima mu je pružio i vijećnik Jerry Kern.

Kern je, naime, birače u skladu s dužnostima obavijestio da je dosadašnji rizničar umro, ali ih je zamolio da mu svejedno daju glas kako bi se otarasio njegove protivnice Nadine Scott.

Scott je optužio da je nestručna, pa biračima objasnio da će mu Ernstova izborna pobjeda otvoriti manevar da na mjesto rizničara zaposli nekog s boljim referencama.

I doista, potvrdi li gradsko vijeća rezultate izbora, a zasigurno hoće jer bi novi stajali pola milijuna dolara, još jedne neće morati raspisati jer će imati pravo pribjeći alternativi i objaviti javni natječaj. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se