Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet nas hvale

Objavljena još jedna lista najljepših! I na njoj smo...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među 35 nacionalnih parkova koje je kao najljepše izdvojio Huffington Post našla su se i dva hrvatska.

Huffington Post objavio je listu 35 zapanjujućih nacionalnih parkova. Riječ je, pišu, o netaknutim dijelovima prirode diljem svijeta.

Pročitajte i ovo Mještani negoduju zbog zabrane kupanja u NP-u Krka - 3 ZBOG ZAŠTITE PRIRODE Od ove sezone više nema kupanja u NP-u Krka, lokalci poručuju: ''Krka nam je mati, nećemo je dati'' NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Primjer drugima Umjesto zarade izabrali prirodu: Jedini u Hrvatskoj ograničili broj posjetitelja, ali to im se višestruko vratilo

Na prvom mjestu je Nacionalni park Arenal Vulcano na Kostariki. Usred guste kostarikanske prašume postoji aktivni vulkan okružen toplim izvorima, šumom i skrivenim vodopadima. Pitajte bilo koga tko je bio tamo i on će vam reći: 'To je raj', piše.

Drugo mjesto zauzeo je Naciolani park Iguazu u Argentini, odnosno Brazilu. Smješten na granici dviju zemalja, ovo je vjerojatno najljepši park sa slapovima na Zemlji.

13 razloga zašto pobjeđujete u životu ako ste u Hrvatskoj!

Nacionalni park Yosemite u SAD-u zauzeo je treće mjesto. Osim što ima nekoliko znamenitosti koje oduzimaju dah, odlična je destinacija zbog kristalnih jezera, borove šume i snježnih vrhova.

Četvrto mjesto pripalo je Nacionalnom parku Etosha u Namibiji. Iako Afrika vrvi nevjerojatnim parkovima, nijedan ne kombinira raznolikost krajolika i divljih životinja kao Etosha. Ne samo da nudi pogled na žirafe, zrebe i leoparde, nego i mogućnost istraživanja preko dvije tisuće godina starih stijena.

Peti je kanadski Nacionalni park Banff - krunski dragulj kanadskog Stjenjaka u kojem su smještena netaknuta planinska jezera, masivni glečeri, strmi vrhunci, medvjedi...

Huffington Post i na ovom popisu nije izostavio Hrvatsku čiji su nacionalni parkovi Krka i Plitvice zauzeli sedmo, odnosno 22 mjesto.

Huffington Post: Ovih 10 mjesta u Hrvatskoj morate posjetiti!

NP Krka istaknuo se bujnim šumama, slapovima, samostanom iz 15. stoljeća...'Možda nije najveći i najpoznatiji park u Hrvatskoj, ali malo stvari može se usporediti s ljetnim kupanjem kod znamenitog Skradinskog buka', piše HP.

'Jednostavno rečeno, Plitvička jezera su spektakularnih 16 smaragdnih i tirkiznih jezera povezanih desecina i desecima slapova. Jedini minus za upoznavanje ovog parka je činjenica da ćete se morati boriti s kontinuiranom potrebom da zaronite', opisan je drugi hrvatski nacionalni park s liste.

Na popisu su još: Nacionalni morski park Isla Bastimentos u Panami, američki Grand Canyon, NP Tulum u Meksiku, Jiuzhaigou u Kini, Göreme u Turskoj, Pantanal Matogrossense u Brazilu, Cinque Terre u Italiji, Yellowstone u SAD-u, Snowdonia u Walesu, Jasper u Kanadi, Los Roques Archipelago u Venezueli, Torres del Paine u Čileu, Chitwan u Nepalu, Fiordland na Novom Zelandu, Namib-Naukluft u Namibiji, Komodo u Indoneziji, Guilin i Lijang riječni nacionalni park u Kini, Canaima u Venezueli, Tobago Cays u otočnoj državi Sveti Vincent i Grenadini, Serengeti u Tanzaniji, Everglades u SAD-u, Veliki koraljni greben u Australiji, Jostedalsbreen u Norveškoj, Kilimanjaro u Tanzaniji, Tayrona u Kolumbiji, Kruger u Južnoj Africi, Los Glaciares u Argentini i na kraju ekvadorski Galapagos.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene