Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Legenda o izgubljenoj civilizaciji

Napokon pronađen El Dorado?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Legenda o izgubljenoj civilizaciji skrivenoj duboko u šumama Amazone živi još od vremena konkvistadora koji su poharali Južnu Ameriku.

Nikada pronađeni El Dorado bio je oduvijek mamac za brojne istraživačke ekspedicije koje su sanjale o pronalasku mitskog mjesta, piše Foxnews. Potraga za El Doradom mnoge od njih stajala je glave, nikada se nisu vratili i izgubio im se svaki trag. Ne postoji ni jedan istraživač koji se vratio iz divljine Amazone i svjedočio i o najmanjem tragu koji dokazuje postojanje El Dorada.

Pročitajte i ovo Amazonu pogodila povijesna suša Apokalipsa u Amazoni Stotine uginulih dupina i tisuće mrtvih riba uslijed povijesne suše: "Kao scenarij iz znanstvene-fantastike" Slika nije dostupna 'Kontakt s nama ne bi im donio ništa dobro, tko zna što misle da naš zrakoplov jest'

>> Google Earth potvrdio aboridžinski mit

Priznati znanstvenici tvrdili su da je riječ samo o legendi jer je nemoguće tako duboko u prašumi organizirati civilizirani život. No, u tome ih navodno demantira najnovija snimka Google Eartha. Snimke s visine pokazuju geometrijske oblike, a neki arheolozi i povjesničari tvrde kako se očito radi o ostacima cesta, mostova, trgova i zgrada koje se prostiru na oko 200 kilometara na granici Bolivije i Brazila. Tvrde da je riječ o mjestu na kojem je svojevremeno živjelo možda i 60-tak tisuća ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene