Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesvakidašnja ponuda

FOTO Vladajte ovim selom za samo 690 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako vam pomisao da budete 'kralj na jedan dan' zvuči nedostižno u stvarnom životu, ne očajavajte, jer za svega 690 eura, u Mađarskoj možete postati dogradonačelnik na određeno vrijeme te vladati jednim pitoresknim seocetom.

Gradonačelnik sela Megyer, koje se nalazi 190 kilometara jugozapadno od Budimpešte, odlučio je selo iznajmljivati kompanijama i turistima.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

Za svega 690 eura po danu, poduzetni rentijer na raspolaganje dobiva sedam kuća s apartmanima u kojima može spavati 39 osoba, četiri ulice i autobusnu stanicu te štalu, kokošinjac, šest konja, dvije krave, tri ovce i četiri hektara obradivog polja. Šećer dolazi na kraju, naravno, a on je da onaj tko plati navedeni iznos po danu, može postati i zamjenik gradonačelnika na isto razdoblje, prenosi Washington Post.

U selu živi 18 stanovnika.

Čemu sve to pitate se? U Megyeru smatraju kako je to pravi put prema revitalizaciji sela i okolice, a gradonačelnik Kristof Payer naglašava kako su njegove glavne atrakcije mir i predivan okoliš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene