Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima tek pet grama

FOTO Ovo je najmanje kokošje jaje na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da je kokoš na sjeveroistoku Engleske snijela najmanje jaje na svijetu. Mase tek pet grama, visine od jedva dva i pol i širine od oko dva centimetra, manje je od trenutnog rekordera u Guinnessovoj knjizi.

Paul Rae (52) iz Humshaugha na sjeveroistoku Engleske tvrdi da je jedna od njegovih kokošaka snijela dosad najmanje kokošje jaje na svijetu. Mase tek pet grama, visine od jedva dva i pol i širine od oko dva centimetra, Paul je jajašce, čim ga je ugledao, stavio u džep i otišao se pohvaliti prijateljima u lokalni pub.

Pročitajte i ovo Ilustracija Posebna djevojčica Čudo od djeteta: Nevjerojatne sposobnosti dvogodišnjakinje dovele je do Guinnesove knjige rekorda Slika nije dostupna Nevjerojatno Pronašli krv u jajetu, proizvođač 'objasnio' da kokoš ima - menstruaciju!

>> Kokoš izlegla živog pilića, a ne jaje!

Pajdaši u pubu savjetovali su mu da se javi nekome u Guinnessovoj knjizi rekorda, u kojoj kao trenutni rekorder stoji jaje mase 7,3 grama.

Paul je, inače, nekada bio kuhar na naftnim platformama, a proteklih se nekoliko godina, kako javlja The Northern Echo, sa suprugim skrasio u pitoresknom engleskom mjestašcu uzgajajući domaće životinje i iznajmljujući turistima sobe na svom seoskom domaćinstvu.

Za svoje kokoške kaže da su sasvim normalne i da su dosad nosile potpuno uobičajena jaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene