Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebna djevojčica

Čudo od djeteta: Nevjerojatne sposobnosti dvogodišnjakinje dovele je do Guinnesove knjige rekorda

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sposobnost dvogodišnjakinje da čita riječi napisane na tabletu koji se može izbrisati navela je njezine roditelje da kontaktiraju Guinnessovu knjigu rekorda

Čitanje riječi naglas možda nije tipičan način na koji djeca provode svoj drugi rođendan, ali tako je Isla McNabb proslavila navršene dvije godine. Dovelo je to do toga da postane najmlađa članica Mense na svijetu.

Guardian prenosi da su u razgovoru s novinarima Islini roditelji, Jason i Amanda McNabb, rekli da su shvatili da bi inteligenciju njihove kćeri trebalo procijeniti nakon što joj je teta dala tablet za pisanje kao rođendanski poklon.

Jason je rekao da je napisao riječ "crveno" na ploču, a Isla mu je uspjela pročitati, iako je bila oko četiri ili pet godina ispod dobi u kojoj većina djece stekne tu sposobnost.

Pročitajte i ovo Zatvorene adventske kućice u Zagrebu - 5 (Ne)idilično vrijeme Unatoč hladnoći i kiši zapaljena prva svijeća na Manduševcu: "Ma ne smeta nam ništa, mi smo tako sretne i toliko smo čekale ovaj advent"

Nakon toga su počeli primjećivati ​​riječi ispisane po kući raznobojnim igrčkama-slovima.

Slova C-H-A-I-R (stolica) ostala su pored stolice. Slova koja su ispisivala S-O-F-A (kauč) bila su poredana pored kauča. U jednom su trenutku Islini roditelji pronašli svog kućnog mačića Boogera kako leži pokraj slova C-A-T (mačka).

U tom je trenutku Amanda McNabb rekla Guinnessu da je vidjela dovoljno. Predložila je da se Isla podvrgne IQ testiranju.

"Psiholog koji je testirao Islu specijalizirao se za nadarenu djecu, ali rekao je da ih obično ne testira", navodno je rekao Jason McNabb. "Međutim, je napravio iznimku nakon što je čuo za njezine talente."

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u susjedstvu Izašao iz zatvora i odmah nastavio po starom: Osuđen zbog zlostavljanja, opet uhodio bivšu partnericu i kćer

Isla je na kraju postigla 99. percentil inteligencije za dob na Stanford-Binet IQ testovima. Imala je 2 i pol godine. Dana 2. lipnja 2022. Guinness ju je službeno priznao kao najmlađu članicu Mense na svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene