Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raj usred ničeg

FOTO Zašto nitko ne želi živjeti ovdje?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasred pacifika nalazi se otok na kojem je temperatura cijelu godine iznad 17 stupnjeva, zemlje ima, a šansa da vas nerviraju susjedi je minimalna. Problem je što tamo nitko ne želi živjeti.

Pitcairn otok je britanska kolonija, njezina najmanja, koja danas broji manje od 50 stanovnika. Prvi stanovnici tog otoka bili su pobunjenici na brodu HMS Bounty, zajedno s njihovim vođom Fletcherom Christianom.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura

Lokalno stanovništvo na sve načine pokušava privući nove stanovnike, no dosad je pristigao tek jedan zahtjev.

Zanimljivo je da je još 2004. godine taj otok pogodio skandal sa seksualnim zlostavljanjem djece, nakon kojeg je u zatvoru završilo šest muškaraca, uključujući i lokalnog gradonačelnika Stevea Christiana, potomka legendarnog Fletchera Christiana.

Otad populaciju tog otoka održava na životu britanska vlada, a ona se sve više smanjuje. Prije Drugog svjetskog rata na tom je otoku površine oko 3 kvadratna kilometra živjelo 200 stanovnika.

Jedina veza otoka s civilizacijom su brodovi koji polaze s Novog Zelanda, no i njihova frekventnost je smanjena, a udaljenos od Novog Zelanda je više od 3.500 kilometara, prenosi Telegraph.

Sve više stranaca želi živjeti u Dalmaciji: Omiljena im dva otoka

Postoji samo jedna trgovina na otoku, koja radi triput na tjedan, a narudžbe za hranu moraju se napraviti tri mjeseca unaprijed jer sve dolazi s Novog Zelanda.

Većina stanovinka tog otoka potomci su osam pobunjenika s HMS Bountyja. Sa sobom su doveli šest polinezijskih muškaraca i 12 žena s Tahitija.

Jacqui Christian (44) koja zastupa otok u Europi i promovira ga turistički i drugačije, i sama priznaje da se otok nalazi 'usred ničega'. 'No jednom kad ste tamo, povezani ste s ostatkom svijeta kao i svi drugi. Otok ima struju i internet sad. To je predivno mjesto i prelijepo je vidjeti zvijezde bez pozadinskog svijetla gradova. To su najplavije vode koje ste ikad vidjeli', dodaje ona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene