Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Daleko previše od normalnog

FOTO Liječnici u šoku: Tinejdžer u ustima imao 232 zuba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gavai je iz svojeg rodnog mjesta morao otputovati kod spacijalista u Mumbai, njegov liječnik nije ni slutio u kakvoj se životnoj ugrozi zapravo radi.

Odrasle osobe u prosjeku imaju 28 do 32 zuba, ovisno o tome jesu li im narasli umnjaci ili nisu, no 17-godišnjaku iz mjesta nedaleko od indijskog Mumbaja izraslo je čak 232 zuba.

Pročitajte i ovo Operacija, ilustracija Spasili djevojku Liječnici u susjedstvu ostali u šoku: ''Takvo nešto još nismo vidjeli" Slika nije dostupna 80 posto veće šanse za rak! Ne perete zube redovito? Čuvajte se opasnih bolesti...

Razvijen novi bezbolni način rekonstrukcije zubi

Zbog nenosne boli, kao i sve većih problema sa zdravljem zbog razvoja tumora u usnoj šupljini, tinejdžer Ashik Gavai podvrgnut je sedmosatnoj operaciji vađenja zubi.

'Kada samo otvorili usnu šupljinu, zubi, maleni poput bisera, počeli su se pojavljivati pred nama. Počeli smo ih skupljati, a s vremenom smo se umorili. Na koncu smo ih izbrojali 232', rekla je doktorica dentalne medicine koja je obavila ovaj zahvat, prenosi BBC.

Poražavajuća statistika: Svako treće dijete u Hrvatskoj zube ne pere redovito!

Gavai je iz svojeg rodnog mjesta morao otputovati kod spacijalista u Mumbai, njegov liječnik nije ni slutio u kakvoj se životnoj ugrozi zapravo radi.

Fotografije ovog fenomena ubrzo su preplavile društvene mreže.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene