Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravi zubi - lijep osmijeh

Poražavajuće: Svako treće dijete u Hrvatskoj zube ne pere redovito!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svako treće dijete zube ne pere redovito. Alarmantan je to podatak, budući da o zdravlju zubi ovisi zdravlje našeg cijelog organizma.

Samanta, Anton i Monika znaju koliko je važno pravilno i redovito prati zube. Na pitanje koliko često peru zube odgovorili su da ih peru svaki dan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 26 godina bez zubara Preživio rat, a bojao se sjesti u zubarski stolac! Slika nije dostupna Loša higijena Hrvati tek jednom godišnje promijene četkicu za zube!

'Ujutro, navečer, popodne, poslje ručka', tako svoje zube pere Samanta, a Monika ih pere subotom i nedjeljom.

Ministar: Specijalističke preglede građani će plaćati skuplje

Statistike su poražavajuće. Svako treće dijete u Hrvatskoj zube ne pere redovito. 12-godišnjaci koji žive u gradu imaju čak 3 zuba zahvaćena karijesom, dok njihovi vršnjaci u ruralnim sredinama i do 6 zuba.

'Negdje su te navike besprijekorne, negdje nažalost nisu. Ali, mislim da ćemo s ovim programom s kojim krećemo danas s uvođenjem zdravstvenog sata oralne higijene, koji će naši studenti provoditi u prvim razredima osnovne škole, napraviti zbilja puno na podizanju kvalitete oralnog zdravlja.', rekla je Zrinka Tarle, prodekanica za znanost Stomatološkog fakulteta u Zagrebu.

Jedan od najčešćih razloga zbog kojih pacijenti ne dolaze u stomatološke ordinacije je strah. No za Moniku nema straha. Ona zna što će postati kad odraste, a to je zubarica, zato jer zna popravljati zube. Svoje zubarsko umijeće pokazala je i nama.

Nakon samo dva mjeseca ukida se smjenski rad!

'To je najmlađa stomatologinja koja me dosad pregledala i moram reći da je bilo jako lijepo iskustvo i drago mi je da ovako djeca, mladi naraštaji ovako od malih nogu imaju interes za stomatologiju i drago mi je tako mlade vidjeti, pogotovo ovako male kikače.', rekao je Marko Meštrović, student stomatologije.

A da bi im zubi bili zdravi i kad narastu važno je da ih počnu prati od malih nogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene