Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imala je dobru plovnost

Fizičari dokazali: Noina arka je doista mogla funkcionirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina mladih fizičara dokazala je kako je priča o Noinoj arci, prema zakonima fizike, doista moguća.

Iako se priča o Noi i biblijskom potopu na prvi pogled čini nemogućom, znanstvenici su izračunali kako je Noina arka doista mogla plutati i sa po dva pripadnika svake životinjske vrste.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li zašto je važan Amadeo Avogadro? Njegovo ime krasi čak i krater na Mjesecu Slika nije dostupna GRAĐANI VELIKOG SRCA U humanitarnoj akciji "Noin kaputić" prikupljen dio sredstava za odlazak malenog Noe na liječenje u Švicarsku, akcije se nastavljaju

Studenti postdiplomskih studija fizike sa Sveučilišta u Leicesteru došli su do brojke od 35.000 životinjskih vrsta koje je Noa tada mogao okupiti na svojoj arci koja je, prema Knjizi postanka, bila dugačka 300 lakata, široka 50 lakata i visoka 30 lakata.

ZAPANJUJUĆE otkriće o Noinoj Arci!

Preračunavši tu drevnu mjeru za dužinu (1 lakat=48,2 cm) zaključili su kako je arka bila dugačka 144 metra, a koristeći prosječnu težinu životinja i osnove fizike izračunali su plovnost arke koristeći Arhimedovo načelo, prenosi The Independant. 'Nikad ne biste pomislili da je Biblija znanstveno ispravan izvor informacija, zato smo se iznenadili kad smo shvatili da je to doista moglo funkcionirati. Ne kažemo da je to istina, samo kažemo da je moglo funkcionirati', kaže jedan od studenata koji su sudjelovali u ovom eksperimentu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene