Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čvorovi bez iznimki

Opet su vam se zapetljale slušalice? Fizičar riješio problem!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se spontanim petljanjem čvorova pozabavio znanstveni rad, jedan fizičar također je odlučio dati doprinos rješavanju problema koji muči ljude diljem svijeta

Gotovo bez iznimke, svaki put kada stavimo slušalice u džep ili torbu izvadimo iz nevjerojatno zapletene - bez obzira kako smo i stavili i koliko uredno smo ih smotali.

Pročitajte i ovo Kuća sina župana Žinića novi detalji Kuća sina župana Žinića sada dobila crvenu naljepnicu iako je oštećena još u ratu: "Zgodno je što je napuštena i neodržavana" Slika nije dostupna Bez rješenja u Slavonskom Brodu ''Umjesto obećanja i floskula treba povući konkretne poteze''

Za njihovo petljanje krivi su dužina i 'nemir'. Spontanim čvorovima pozabavio se i znanstveni rad. Međutim, uzrok možda je otkriven, ali problem nije riješen.

Britanski profesor Robert Matthews mogao bi biti spasitelj. Ovaj fizičar razvio je pouzdani način kako stati na kraj drami u džepu - slušalice treba pričvrstiti zajedno.

Kolega na poslu vam ide na živce? Vjerojatno zbog ovog!

A spojene slušalice zatim  treba pričvrstiti blizu audio priključka i stvoriti petlju. Na taj način zapetljavanje bi se trebalo deseterostuko smanjiti, piše Business Insider.

Za početak, formiranjem petlje smanjuje se dužina kabela koji se petlja kada je spremljen. Također eliminirali ste dva kraja koja su glavni pokretač formiranja čvorova.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene