Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neriješen misterij

Fantomsko svjetlo naganja vozače po Australiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ikada posjetite sjeveroistok Australije postoji šansa da vas 'presretne' tzv. Min Min svjetlo.

Muškarac imena Aiden prije nekoliko dana po noći se vozio južno od Tenant Creeka prema Melbourneu kada je primijetio da ga prati vrlo jarko svjetlo. 

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

'Pogledao sam u retrovizor i primijetio svjetlo iza mene. Isprva sam mislio da se radi o drugom automobilu no svjetlo je postajalo sve jače i bilo je sve bliže. Pomislio sam, ovaj se vozi jako, jako brzo', ispričao je Aiden koji se i sam vozio 12o km/h.

'Kada sam ponovno pogledao u retrovizor svjetlo se diglo prema nebu', kazao je Aiden koji je u tom trenutku kada je shvatio da se ne radi o atomobilu ili kamionu počeo paničariti. 'Stisnuo sam gas i osvrnuo se. Svjetlo je sada bilo ogromno i možda najjače što sam ikada vidio. Najčudnije od svega je što je sad bilo nekako narančaste boje. Bilo je veličine automobila i pratilo me nekih 20-30 minuta. Sam sebi sam govorio: Ne, ne mene. Idi i uzmi nekog drugog', ispričao je Australac. 

Radi se o sablasnom blještavom svjetlu koje Aboridžini zovu Min Min Lights. Najčešće prati vozače koji uglavnom misle kako se radi o NLO-u.

No, što je  doista uzrok tom bizarnom blještavom pratitelju?

Dr. Jack Pettigrew sa Sveučilišta u Queenslandu smatra kako se radi o jednoj vrsti fatamorgane ili optičkoj varci uzrokovanoj temperaturnim promjenama.  

No, iako postoje mnoge teorije to je do danas neriješena misterija.  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene