Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više nećete ogladniti nakon reklama...

Evo zašto hrana u reklami izgleda puno bolje od one na tanjuru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sprej za kosu, laštilo za cipele, tamponi, vata, spužva... Ne ovo nije popis za kupovinu nego samo neki od proizvoda koji se koriste kako bi nam hrana u reklamama izgledala primamljivo.

Marketinški stručnjaci jako dobro znaju kako privući klijentelu k određenom proizvodu. Jennifer Eustock je, kako ona kaže, vizažistica za hranu. Njen posao je je uljepšati hranu na sve moguće načine kako bi u reklami izgledala neodoljivo. Hrana s reklame, zbog koje mnogi iste sekunde ogladne, u stvarnosti je daleko od jestive. Mentalfloss je izdvojio 10 trikova za uljepšavanje hrane.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

1. Ljepilo

Ljepilo se često koristi u reklamama za žitne pahuljice. Naime, mlijeko u vrlo kratkom vremenu razmoči pahuljice zbog čega one postanu oku manje privlačne. Zato djeca u reklamama 'jedu' pahuljice u bijelom ljepilu ili čak šamponu.

2. Spužva, vata i tamponi

U reklamama je vrlo bitno da hrana vruća kao da je taj tren izašla iz pećnice. Kako bi se dobio dojam hrane koja se još uvijek puši, često se koriste vata, tamponi ili spužve namočeni u vruću vodu i vješto sakriveni u hranu.

3. Let lampa, štap za žigosanje i laštilo za cipele

Mesni proizvodi uglavnom nisu termički obrađeni do kraja kako se ne bi smanjili i isušili. Stoga se proizvodi poput odrezaka ili pljeskavica 'dotjeruju' štapovima za žigosanje i let lampama, te se na kraju premazuju laštilom za cipele kako bi izgledali neodoljivo.

4. Karton i čačkalice

Karton se koristi u reklamama za hamburgere kako pecivo ne omekšalo od mesa, a čačkalice se umeću kako bi salata, rajčica, luk i krastavci u sendviču savršeno stajali.

5. Motorno ulje i tekućina za zaštitu tkanine

Američki televizijski program obiluje reklamama za palačinke prekrivene javorovim sirupom, no palačinke inače brzo upiju taj sirup, pa se u reklamama često premazuju raznim tekućinama koje inače služe za zaštitu tkanine. A budući da ni javorov sirup ne izgleda baš primamljivo na TV-u često ga u reklami 'glumi' motorno ulje.

6. Sprej za kosu i dezodorans u spreju

Ovi proizvodi se koriste u reklamama za voće, posebno grožđe, jer im daju poseban matirani izgled.

7. Papirnati ručnici

Kako bi sladoled na reklami izgledao što primamljivije često mu se dodaju raznovrsni preljevi, no oni često vrlo brzo iscure, pa se po sladoledu često pobacaju komadići papirnatih ručnika koji navodno čine čuda kada je riječ o zadržavanju preljeva na sladoledu.

8. Hrana koja drugu hranu čini neodoljivom

Pravi hit u reklamama za hranu je pire krumpir koji se uštrcava, primjerice, u meso kako bi ono izgledalo sočnije. Također se koristi i kao zamjena za sladoled, tako da ga se oboji u različite boje.

9. Tablete protiv žgaravice i baloni od sapunice

Ovi preparati su najnormalnija stvar u snimanju reklame za gazirana pića jer im daju osvježavajući izgled.

10. Pinceta

Da bi hamburger izgledao savršeno isto tako mora izgledati i pecivo. Zato se sjemenke sezama vrlo pažljivo nanose pincetom na pecivo uz pomoć malo ljepila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene