Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na mukama

Za žene stanje panike nastupa danas točno u 14:33!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niste jedini koji ste ujutro pomislili kako uopće niste spremi za sutrašnji veliki dan.

Ako ste se jutros probudlili s osjećajem da nikako niste spremni za sutrašnji veliki dan, niste jedini, piše Daily Mail. A stres zbog neobavljenje kupnje i pripreme božićnog ručak vrhunac će, prema studiji provedenoj na više od 2000 žena, vrhunac dosegnuti danas u 14.33 sati.

Potencijalni problemi su manjak prostora u hladnjaku, nedovoljno pića, pokloni koji još nisu umotani, mogućnost da se djeci ne svide darovi... A većina žena će za svoje panično stanje okriviti supruge ili partnere, a iduće na popisu krivaca su svekrve.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve na jednom mjestu Božićna pšenica, badnjak i slama... Ovo su stari hrvatski običaji vezani uz rođenje Isusa Krista Ilustracija Detaljan vodič Kakvo je radno vrijeme trgovina za Štefanje? Provjerite kad i gdje možete u šoping

VIDEO Duh prošlih Božića prati i poznate Hrvate

Iz kompanije koja je provela istraživanje tvrde da se u božićno vrijeme i najležernije osobe mogu pretvoriti u perfekcioniste. Razina stresa raste do krajnjih gradnica u trenucima u kojima se žene brinu za djecu, posao, božićnu večeru, svekra, svekrvu... Istraživanje je pokazalo da 67 posto majki božićni dan smatra stresnim, a njih osam od deset kaže da se uvijek trude napraviti previše.

Većina žena je na ljestici od jedan do deset ocijenila razinu stresa tijekom božićnog razdoblja brojem sedam.

Tri četvrtine tvrdi da se njihovi partneri ne uzrujavaju ni približno koliko one. Iako ih je 30 posto reklo da im to smeta, jedna trećina ipak ne vjeruje da bi njihov partner bilo što dobro obavio.  Kod većine žena stres će u konačnici dovesti do umora, a zatim će uslijediti ljutnja.

Ovo su stvari koje biste ovih dana trebali raditi

Kako bi smanjile količinu stresa, sve više majki okreće se online kupnji, a kod trgovaca iskoriste usluge umatanja poklona. One koje si to mogu priuštiti plaćaju pomoć, a neke umjesto poklona daju novac. Postoji još načina na koji je stres moguće smanjiti, a a oni koji se žele gotovo u potpunosti riješiti pretjeranog posla taj dan odlaze u - goste.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene