Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme blagdana

Ovo su stvari koje biste ovih dana trebali raditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li i vas trese predblagdanska groznica? Kupujete poklone i žmirite na jedno oko kada plaćate račune u trgovinama? Ovakvo bi vas ponašanje moglo dovesti do glavobolje u siječnju. Evo nekoliko savjeta kako upravljati blagdanskim budžetom.

Ako ste odvojili novac za blagdansku potrošnju, a bojite se da biste mogli potrošiti više, držite se sljedećih pravila.

1. Ne odgađajte naručivanje darova putem dostave

Pročitajte i ovo Rapsodija božićnih ukrasa (Foto: Dnevnik.hr) Božićna čarolija sve prodaje Svake godine sve ranije? Božić stigao u trgovine, jedni nisu oduševljeni, a drugi jedva dočekali: "Sve mi je super, sve bliješti" Slika nije dostupna Savjeti zlata vrijedni KAKO SIGURNIJE KUPOVATI I IZBJEĆI 'ZAMKE' - 'Logičnim se postavlja nekoliko pitanja'

Cijena dostave može premašiti vaša očekivanja, a ni ne želite stajati u redu koji je u predblagdansko vrijeme duži nego obično, piše about.com.

2. Isplanirajte jela

Bit ćete zaposleniji nego inače i ako vam ne bude jasno što ćete kuhati, potrošit ćete više novaca nego ako pažljivo isplanirate obroke za cijeli tjedan i kupite ih odjednom. Je li vam poznata situacija u kojoj odlazite u trgovinu po samo jednu stvar, a iz trgovine izađete s najmanje tri koje niste namjeravali kupiti.

Borimo se s krizom, ali ipak ćemo za Božić potrošiti 11 milijardi kuna!

3. Držite se popisa

Za ovo je potrebna snažna volja, ali možete vi to. Ne ulazite među police s čokoladom, ako čokolada nije na popisu - čak ni samo radi toga da provjerite cijene ili nove proizvode. Kupite samo ono što vam je na popisu.

4. Ne kupujte u žurbi

Ako imate malo vremena i samo uletite u trgovinu kako biste kupili poklon, a nemate ideju koji točno poklon želite kupiti, mogli biste završiti s nečim što vam se kasnije neće svidjeti, a moglo bi i koštati više u usporedbi s drugim trgovinama.

5. Ne pokazujte ljubav velikim poklonima

Ne žrtvujte svoj budžet pokazujući ljubav velikim poklonima. Fokusirajte se na kupnju osobnih darova u rangu cijene koju ste već prije zacrtali. Dragim ljudima svoju naklonost pokažite poklanjajući im više svog vremena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene