Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savjeti za sreću

Savjeti za sretan brak iz 1895. godine: Ako zbog ničeg drugog, onda zbog muža!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ladies Home Journal' u srpnju 1895. godine ženama je dao nekoliko 'korisnih' savjeta za brak.

Časopis za žene u 19. stoljeću sadržavao je mnoštvo informacija o uređivanju vrta i njegovanju cvijeća, o glazbi, o tome kako djeca trebaju poštivati starije te se u njemu nalazi mnogo recepata, piše Jezebel.com.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

U časopisu je i lista 'Pravila sretne žene':

1. Nijedan muškarac ne voli da mu žena bude sjena, ali ponekad želi da se ona složi sa njim, da bude slatka i da suosjeća s njim, da njegovo rasuđivanje upravlja njenim i da ona prihvati njegovo mišljenje o ljudima i stvarima. Tako će on biti spremniji misliti o njoj u drugim prilikama.

Otkrivena tajna dugovječnosti: Evo zašto Japanke najduže žive!

2. Žena bi uvijek trebala pričati dobro o drugim ljudima, ako ni zbog čega drugog, onda radi dobra svoga muža. On voli slušati o plemenitim, srčanim ljudima, o onima koji žive pošteno, koji su sretni i vole se. To vraća njegovu vjeru u ljudsku prirodu koja tako često pokazuje svoje ružne strane.

3. 'Muškarac očekuje da njegova supruga bude bolja od njega. Bez obzira na to koliko je on religiozan, smatra da je idealna žena uvijek čista u duši kao veliki kršćani, dobar muškarac dijelom religije smatra vjeru u to da je njegova žena duhovno viša i plemenitija od njega.

4. Ako dan za danom oblačite istu haljinu, imate istu frizuru iz godine u godinu, možda se on neće prestati ponašati isto prema vama, ali će vas uskoro prestati promatrati na isti način.

U časopisu su imali i mišljenje o donjem rublju za ljeto: 'Donje rublje za ljeto treba biti lagano i udobno. Ne treba biti teško, nego lakše, a opet dovoljno debelo da vas zagrije i spriječi prehladu.' 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene