Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Recept za uspjeh

Naučite osam učinkovitih načina za uklanjanje stresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrazito je lako da sitnice koje vas smetaju prerastu u nervozu te u konačnici otvoreni bijes. Isto tako, lako je prestati s radom na poslu čiji su ciljevi ukorijenjeni u bijesu, a ne u uspjehu.

Bez obzira kakav cilj sebi zadate, nešto ili netko će vas, iz vaše neposredne okoline, uvijek u tome pokušati omesti ili vas izbaciti iz takta. Smetnji takve vrste ima napretek, a umjesto da popuštate bijesu i osvetničkom razmišljanju, pokušajte se ponovno fokusirati na vaše ciljeve i nastojati da u njima budete uspješni.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 2 Dobro je znati Prvi tjedan nove godine je iza nas, a neki su već posrnuli: ''Ključno je postaviti se MUDRO'' Slika nije dostupna Veliko istraživanje Koji put odabrati: Život ispunjen srećom ili život ispunjen smislom?!

>> RAZBIJENI mitovi o sreći!

Netko može doslovce cijeli život provesti u borbi za pravdu i još uvijek niti jednom ne ubrati plodove uspjeha. Umjesto da se brinete o tome da svaka osoba 'dobije ono što zaslužuje' ili da ljude postalvjate na 'njihovo mjesto', da se žalite, cmizdrite, tugujete, upirete prstom ili jednostavno igrate igru pasivne agresije, možete doći do istog cilja, bez da izgubite fokus, prenosi Business Insider.

Evo kako:

1. Radite još više. Usmjerite svoje frustracije u to da uložite više truda u ono što radite. Napravite nešto. Napravite još više 'tog nečega' što ste netom napravili.

2. Borite se protiv sebe. Oznojite se. Vježbajte tijelo. Udarite nešto. Opet vježbajte. To će vam pomoći da pročistite misli.

3. Pričajte o problemu. Ponekad vam je jednostavno potrebno naglas reći ono što mislite. Skinite taj teret sa sebe, Ali samo prema sebi. Možda se i nasmijete kad završite s tim.

4. Vježbajte uljudnost. Umjesto da se svađate s onima s kojima se ne slažete, namjerno pronađite jednu stvar koja vas može razvedriti.

5. Pokažite rezultate. Držite se obećanja. Ako ste rekli da ćete nešto napraviti, onda to i napravite.

6. Upijte trenutak. Namjerno uzmite vremena kako biste razmislili oko postizanja svojih ciljeva svaki dan. Planirajte taj trenutak. neka vas potiče da ostanete fokusirani.

7. Ignorirajte negativne osobe. Postanite nedostupni zločestim osobama. Maknite se od njih, prestanite ih slušati. Odstranite ih iz svog života.

8. Pitajte za pomoć. Pronađite ljude koji vam mogu pomoći kako dokučiti izazove ispred vas. Budite dobar učenik. Slušajte ono što vam se govori.

Svaka distrakcija počinje nevino, no one prebrzo postanu izrazito teške i spriječavaju vas u radu ili koncentraciji. Ključ vraćanja na pravi put je možda malo manje licemjerja, a malo više namjerne aktivnosti. Ne dopustite da vas nečija druga glupost ostavi bez onoga što vam je suđeno. Trgnite se.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene