Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što biste vi napravili?

Evo koja je prva stvar koju naprave dobitnici na lotu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od početka igara na sreću, u Velikoj je Britaniji bilo 3.000 dobitnika, koji su osvojili ukupno 8,5 milijardi funti, što čini 2,8 milijuna funti po osobi.

U Velikoj je Britaniji izvučen jubilarni 3.000 dobitnik na lotu. Ukupno je osvojeno 8,5 milijardi funti. Na što sve dobitnici na lotu troše svoj novac?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ČESTITAMO! Sretnik iz Hrvatske spremit će u džep gotovo milijun kuna! Poznato i iz kojeg je grada Slika nije dostupna OBJAVILA LUTRIJA Provjerite svoje listiće: Netko u Hrvatskoj osvojio je milijunski dobitak, poznato i u kojem gradu

Većina je dobitnika, njih 59 posto, odmah po dobitku na lotu dala otkaz na trenutnom radnom mjestu. Samo ih 19 posto ostaje na istom poslu, a 31 posto počne volontirati. 15 posto dobitnika pokreće vlastiti posao, a 9 posto pomogne drugima u tome. Šest posto dobitnika na lotu kupilo je tuđe tvrtke ili uložilo novac u njih. Ukupno je u tvrtkama koje su osnovali dobitnici na lotu zaposleno 3.195 ljudi, piše Blic.

>> Iako ima milijune svaki dan odlazi na posao!

Ukupno je kupljeno 7.958 kuća u vrijednosti od 3,3 milijarde funti. 82 posto dobitnika promijenilo je mjesto stanovanja. Prilikom kupovine nove nekrentnine, promijenili su se i prohtjevi novonastalih bogataša. Za trećinu je jacuzzi obvezan. Slijedi posebna prostorija za odjeću. Obzirom da se uglavnom radi o velikim imanjima koje zahtijevaju održavanje 30 posto zaposlilo je čistačicu, 24 posto vrtlara, a pet posto ima vlastitog kozmetičara.

Što se limenih ljubimaca tiče, na njih je potrošeno 463 milijuna funti, a kupljeno ih je 17.190, što prosječno čini 46.116 funti za jedan auto.

>> Nevjerojatno: Svaki put kad rodi, netko iz obitelji osvoji jackpot!

Loto-bogataši svoj imetak troše i na putovanja. Većina njih, 68 posto, odsjeda u hotelima s pet zvjezdica. Omiljena destinacija za 27 posto loto-bogataša bio je SAD, potom Karibi. Povećala se i prodaja kamp-kućica. Loto-bogataši ne misle samo na sebe. Na poklone za najbliže, pak, potrošeno je 1,17 milijardi funti.

'Efekt dobitka širi se mnogo brže nego što smo predviđali. Ne samo da dobitak na lotu mijenja živote i njihovih prijatelja i rodbine, već svaki dobitak ima mjerljiv efekt na britansku ekonomiju. Posebice ko se uzme u obzir činjenica da je većina novca ostala u zemlji. Svaki dobitak ima efekt koncentričnih krugova u ovoj, a vrlo često i u sljedećoj generaciji', kaže analitičar Andy Logan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene