Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zna se vrlo malo

DOBRODOŠLI U NAJVEĆU MISTERIJU ITALIJE Selo koje ne postoji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijansko mjesto Furore dugo je bilo skriveno od očiju javnosti.

Na području na kojem se danas nalazi Furore, nekada davno bilo je podignuto malo naselje s nekoliko kuća i bez centralnog trga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Prometna nesreća u Italiji - 3 strava u italiji FOTO Ferrari se brzinom od 200km/h zabio u zaštitnu ogradu i prepolovio: Od siline udarca preminuli poznati DJ i suputnica

O njemu se znalo veoma malo, a nakon što je vrijeme pomorskih razbojnika prošlo, gradonačelnik je odlučio da za Furore sazna šira javnost.

Selo Furore u Italiji je pravi dragulj koji se nalazi skriven u fjordu, u maloj pukotini u stijenama, koje su nekada pružale odličnu zaštitu za njegove mještane od pomorskih razbojnika. Poznato je kao 'selo koje ne postoji' jer su sve građevine, ulice i stepenice bile skrivene iza stijena tako da se ne vide sa mora.

Selo u kojem vladaju scene iz Hitchcockovog horora

Gradonačelnik je jednog dana odlučio da se svaka kuća oboji jarkim bojama, a ova tradicija se održala i do današnjeg dana kada stanovnici sela zovu umjetnike iz cijelog svijeta da ukrase lokalne građevine.

Glavna atrakcija je fjord ili Fiordo, uski procijep između stijena na čijoj se unutrašnjosti nalaze stare ribarske kuće. Ovaj dio je ujedno i najstariji dio sela, a prema procjeni iz 2011. godine, tu je živjelo oko 810 stanovnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene