446815
446815
446815
446815
446815

DISCOVER KRKA

  • , 16.08.2016., 16:18
  • Autor:
  • komentara

Kada usred jezera rijeke Krke među beskrajnim plavetnilom obzora u kojeg se urezuju sive klisure ugledate mali otočić, zanima vas kako doći do njega.

 
 
 
 
DISCOVER KRKA_Manastir Krka i Visovac
DISCOVER KRKA_Manastir Krka i Visovac

Visovac možete organizirano posjetiti brodom sa Skradinskog buka, Stinica i Remetića uz stručnog vodiča Nacionalnog parka od travnja do listopada.

Nemojte zaboraviti, Visovac je drevni samostan okružen mirom i tišinom. Sa svojim kulturnim i povijesnim blagom, Visovac je puno više od čarobnog prizora kojeg želite uhvatiti vašom kamerom. Visovac je riznica sakralne i svjetovne kulture te mjesto molitve franjevaca koji su ovdje kultivirali dvjestotinjak različitih vrsta bilja.

Drugi čuveni sakralni lokalitet na rijeci Krki duhovno je svetište pravoslavne vjere u Dalmaciji poznato pod nazivom – manastir Krka.

Manastir Krka možete posjetiti organiziranim brodskim prijevozom u trajanju od dva i pol sata od travnja do listopada na relaciji Roški slap – manastir Krka – srednjovjekovne utvrde Nečven i Trošenj.

Do manastira možete doći i osobnim automobilom ili izletničkim autobusom iz Kistanja tijekom cijele godine. Iz Kistanja slijedite putokaz za manastir Krka i serpentinama se spustite do samog manastira gdje se nalazi parkiralište.

Na ovom prirodnom proširenju Krke uživajte u arhitekturi manastira podignutog u 14. stoljeću i bogatstvu životinjskog svijeta na tršćacima i zamočvarenim livadama.

Uistinu doživjeti Krku znači iznova otkriti sva povijesna nalazišta i kulturološke fenomene u jedinstvenom okruženju prirodne ljepote.

Istražite Krku i uživajte!

Potražite nas na www.np-krka.hr

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se