Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog bolesti

Već pet godina jede samo sirovo meso!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac iz SAD-a je zbog rijetke bolesti prije pet godina počeo jesti sirovo meso koje mu je pomoglo da se izliječi.

Derek Nance je prije pet godina obolio od bolesti za koju nitko od liječnika kojima se obratio nije znao kako izliječiti. Savjetovali su mu da ide na razne dijete što je učinio te čak postao vegan. No, nakon nekog je vremena otkrio je da mu je pomoglo – sirovo meso, piše Oddity Central.

Naime, dok je istraživao kako izliječiti svoju bolest, Nance je naišao na čovjeka koji je patio od iste bolesti i koji mu je objasnio da je jedini način kojim bi se mogao izliječiti vrlo stroga dijeta koja uključuje samo sirovo meso.

>> Jedu meso magarca i bizona, a da za to i ne znaju!

Takav režim prehrane osmislio je stomatolog Weston Price kojeg je veoma zanimala sirova hrana. Prema njegovim riječima, ljudi koji su u prošlosti prehranu temeljili na sirovoj hrani bili su puno zdraviji. 'Logično je pretpostaviti da je sirovo prirodnije, a samim time i zdravije', kazao je.

Nance je, kada je započeo s takvom prehranom, isprva bolovao od dijareje (crijevne viroze) za koju kaže da je bila faza prilgodbe. No, kada mu se tijelo prilagodilo, vidio je da mu takav način prehrane pomaže. Bio je toliko zadovoljan koliko mu je ta dijeta pomogla da je čak odlučio prati zube sa životinjskom masti.

Njegovi prijatelji i djevojka, koja je vegeterijanka, imaju potpuno različite stavove o prehrani. No, pokazuju razumijevanje za Nanceove prehrambene navike.

Pročitajte i ovo Meso Istraživanje Uvjerljivo najpopularnija: Ovu vrstu mesa Hrvati sve više jedu Ilustracija Pola milijuna bolesnih Nagli porast oboljelih od misterioznog sindroma: Kombinacija s jednom vrstom namirnica može biti smrtonosna

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene