Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sitnica koja puno znači

Danas je Dan zagrljaja: Vrijeme je da ga nekome poklonite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svećenik Kevin Zabornex zaslužan je za dan koji se nakon SAD-a proširio i u drugim zemljama svijeta. Ne čudi s obzirom da je ideja jednostavna i lijepa, pokloniti zagrljaj kome god želite uz bitnu napomenu - tražite dopuštenje.

Danas se obilježava međunarodni Dan zagrljaja.

Pročitajte i ovo Igor Zenzerović i Bojan Ban queer festival FOTO/VIDEO Zenzerović i Ban u zahtjevnom performansu: Bit će zagrljeni puna 24 sata Slika nije dostupna Zatrpan grad Bezuvjetna ljubav: Nestala djevojčica preživjela snježnu oluju u zagrljaju psa

Ideja je 1986. došla od svećenika Kevina Zabornexa iz Michigana. Dan koji se slavi zagrljajima postao je nakon SAD-a popularan i u drugim zemljama svijeta, a cilj je da zagrlite koga god želite uz jednu bitnu napomenu - pristojno je pitati dopuštenje.

Samo 20 sekundi grljenja aktivira hormon ljubavi

Istraživanja su pokazala da ljudski kontakt povoljno utječe na naše psihičko i fizičko zdravlje. Grljenje tako pomaže izgradnji imunološkog sustava, smanjuje rizik od srčanih bolesti, pomaže u smanjivanju stresa... Zagrljaj je u svakom slučaju nešto jako lijepo. Pomaže u teškim trenucima, a lijepe čini još ljepšima.

Ako već niste - poklonite ga nekome. Ali zagrljaj nemojte čuvati samo za današnji dan. Vjerujte na riječ psihologinji Vriginiji Satir koja je utvrdila da nam trebaju četiri zagrljaja dnevno da bi preživjeli, osam zagrljaja dnevno da bismo se održali i 12 zagrljaja dnevno za razvoj.

Nije puno, a puno znači.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene