Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodni dan zagrljaja

Samo 20 sekundi grljenja aktivira hormon ljubavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li danas već nekog zagrlili? Samo 20 sekundi grljenja aktivira hormon ljubavi, oslobađa od stresa i jača imunitet. Zato, posebno danas, na međunarodni dan zagrljaja prigrlite sve što zagrljaj donosi.

Zagrljaj po zagrljaj sreća! Veličina odgovara svima. Svega 4 zagrljaja dnevno potrebna su nam za preživljavanje, 8 za održavanje, 12 za napredovanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbližavanje s reptilima Grljenje aligatora postalo pravi hit! Slika nije dostupna Video: Svizac u Jeleninom zagrljaju

Topli ljudski kontakt tako ima pozitivan učinak na naše psihičko i fizičko zdravlje. Čak i nakon najtežeg dana. Zagrljaj dokazano pomaže. 'Ustvari to govori koliko svi imamo potrebu pripadati, biti prihvaćeni, govori da je to ljudska potreba jedna od najvažnijih', kaže psihologinja Ester Jadreško.

>> Biste li na ulici zagrlili potpunog neznanca?

Tako se, tvrde stručnjaci u vrlo kratkom vremenu, možete riješiti i stresa, ojačati imunitet, sačuvati srce. Cilj dana zagrljaja je u tome da ljudima pomogne izraziti emocije u javnosti. Slavi se u cijelom svijetu.

Zato, ako još niste, zagrlite sve koje volite. Uljepšajte njihov dan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene