Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima za stranku, nema za državu

Cameronov donator spavao u avionu da izbjegne plaćanje poreza!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan neimenovani bogataš izbjegavao je plaćanje poreza u Velikoj Britaniji tako što bi prespavao u avionu koji je cijelu noć letio izvan zračnog prostora te zemlje.

Jedan donator torijevaca je izbjegavao plaćanje poreza spavajući u svom privatnom avionu, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Ilustracija Velika šteta za proračun Utajili vrtoglav iznos poreza pa završili na policiji: Podignuta optužnica protiv 42 osobe koje su muljale s lažnim računima

Milijunaš bi tijekom večeri poletio iz zračne luke u Lutonu te potom prespavao u avionu. To što je čitavu noć bio izvan teritorija Velike Britanije, bilo je dovoljno da produlji svoj boravak u toj zemlji bez plaćanja poreza.

>> Milijunaš radi u rudniku kako bi se riješio ovisnosti o kocki!

S obzirom da nema državljanstvo Velike Britanije morao bi platiti porez ako bi se u toj zemlji zadržao više od 91 dan, koliko je godišnje dozvoljeno onima koji nemaju britanski putovnicu.

Cijeli je slučaj otkrila Sarah Southern, lobistica u centru nedavnog skandala 'novac za Camerona'. Bivša pomoćnica britanskog premijera je kazala kako joj nije poznat identitet milijunaša, no dodala je kako je on bio donator Cameronove Konzervativne stranke. Izlanula se na jednoj večeri u Zurichu ranije ove godine i to pred novinarima koji su bili na tajnom zadatku.

'Poznajem nekoga tko bi ponekad sjeo u svoj privatni avion i odletio, a potom se nakon ponoći vratio. To se ne računa kao da je cijeli dan bio ovdje', kazala je Southern te dodala kako se radi o jako bogatoj osobi te da su mu se 'letovi za nikuda' itekako isplatili jer je na taj način izbjegao plaćanje poreza.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene