Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Shvatio da je zaglibio

Milijunaš radi u rudniku kako bi se riješio ovisnosti o kocki!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neke osobe se ovisnosti ne mogu riješiti čitav život. No, 39-godišnji kineski milijunaš Qijang Zhang Yongqiang uspješno se riješio ovisnosti uz pomoć jedinstvenoh hobija - rada u rudniku.

Zhang posjeduje nekoliko supermarketa i nekoliko drugih nekretnina. No, postao je ovisan o kocki i znao je izgubiti i po 80.000 juana (12.700 dolara) dnevno. Nakon što je jednu noć izgubio velik iznos shvatio je da mora nešto poduzeti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koja sreća "Suprugu sam rekla da me zasvrbio lijevi dlan": Umirovljenica imala dobar predosjećaj, već zna što dalje Ilustracija Slučajni multimilijunaš Zaboravljeni listić promijenio mu život: "Vrištao sam od sreće dok sam trčao ulicama. Želim da svi znaju koliko sam bogat"

>> Kina: Svako peto dijete ovisno o kockanju

Tako je 2008. godine odlučio kockanje ostaviti iza sebe i prihvatio posao u rudniku. Isprva je to radio samo da se ne bi vratio ružnoj navici, no uskoro je toliko zavolio taj posao da ga je nastavio raditi  puno radno vrijeme. Supruga i roditelji su mu velika potpora i pomažu mu u vođenju supermarketa dok je on u rudniku.

Zhangov dan počinje u 4 sata ujutro. Prvo doručkuje s kolegama, a u 5 sati se javljaju na posao. Do okna putuju 7.500 metara u vagonu kolicima u koji stane 12 osoba. Taj put traje oko 40 minuta, pa Zhang nerijetko malo odrijema. Iz rudnika izlazi u 16 sati.

Isprva, Zhangovi kolege nisu ništa znali o njegovu bogatstvu, no kada je njegova priča došla u medije zaslužio je još veće  poštovanje, posebice stoga što je jedan od najboljih radnika i uzor kolegama. 'Nisam kockao tri godine i to je najbolji period u mojem životu', kaže Zhang.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene