Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želja za životom

Žena koja je odlučila umrijeti 1. studenog se predomislila: 'Još uvijek se smijem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ako dočekam 2. studenog i preživim, nadam se da će moja obitelj biti ponosna na mene i na moj izbor', poručila je Maynard.

Britany Maynard, 29-godišnjakinja u terminalnom stadiju karcinoma mozga, koja je isplanirala svoju smrt za 1. studenoga ipak je odustala od najavljenog samoubojstva.

U novom šestominutnom videu koji je pušten, Brittany Maynard kaže kako može ali i ne mora umrijeti na taj datum, piše People.

'Još uvijek se osjećam dovoljno dobro, vesela sam i još uvijek se smijem sa svojom obitelji i prijateljima. Ne čini se kao pravo vrijeme za odlazak. No, ono će sasvim sigurno doći jer ću se osjećati lošije. Iz tjedna u tjedan je sve gore', kazala je u videu.

'Ako dočekam 2. studenog i preživim, nadam se da će moja obitelj biti ponosna na mene i na moj izbor', poručila je Maynard kojoj je na proljeće dijagnosticiran tumor mozga u terminalnom stadiju, a liječnici su joj dali šest mjeseci života.

Pročitajte i ovo Dan plavog irisa, ilustracija - 3 Na Cvjetnom trgu Dan plavog irisa: Podizanje svijesti o opakoj bolesti koja pogađa sve više mladih Milena Barbir humanitarna akcija Žena koja se bori s karcinomom prikupila sav iznos za liječenje

Donijela odluku: 'Proslavit ću suprugov rođendan, a onda umrijeti dostojanstveno'

Počela je tražiti rješenje kako da smrt dočeka dostojanstveno i pod svojim uvjetima. Rješenje je pronašla u organizaciji Compassion and Choices, koja promovira dostojanstvenu smrt terminalno bolesnih pacijenata. Dobila je 'pilulu smrti' koju može popiti kada bol postane nepodnošljiva. Da bi svoju želju ostvarila, s obitelji se preselila iz Kalifornije u Oregon, jednu od pet američkih saveznih država koje dozvoljavaju dostojanstvenu smrt.

Maynard je pred sebe stavila zadatak, proslaviti suprugov rođendan 26. listopada, zajedno s obitelji, a onda popiti pilulu 1. studenog. No, čini se da je za sada ipak pobijedila želja za životom.

 


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene