Obavijesti Video Pretražite Navigacija
humanitarna akcija

Žena koja se bori s karcinomom prikupila sav iznos za liječenje

Milena Barbir
Milena Barbir Foto: Rajko Barbir
Završila je humanitarna akcija za pomoć Mileni Barbir koja se bori s karcinomom. Za liječenje joj je bilo potrebno skupiti 40.000 eura.

Milena Barbir iz Stabline pokraj Ploča, je u zadnje tri i pol godine imala četiri teške operacije, na splitskoj Onkologiji primila je 50 doza kemoterapije, a na Radiologiji u Zagrebu više od 30 doza zračenja.

Tijekom trudnoće, 2019. godine, dijagnosticiran joj je karcinom 4. stupnja. Nakon niza operacija, kemoterapija i zračenja, stanje joj se u posljednje vrijeme pogoršalo.

Bila je organizirana humanitarna akcija za pomoć Barbir, a njezin suprug nam je rekao kako je prikupljen sav potrebni iznos za njezino liječenje.

"Metoda se radi u jednoj klinici u Zagrebu u suradnji sa stranom firmom. Cijena samog postupka je oko 40.000 eura. Skupili smo sav potrebni iznos", rekao je Rajko Barbir.

"Sve koliko toliko učinkovite metode liječenja koje su dostupne preko HZZO-a su iscrpljene i više ne daju nikakve rezultate jer karcinomi nažalost s vremenom razviju otpornost na kemoterapije. Zadnje lijekove koje je primala su bili lijekovi 3. linije liječenja i nažalost nisu nimalo pomogli i bolest se značajno proširila", rekao nam je njezin suprug Barbir.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Postoje velike razlike" Zabrinjavajući podaci: Hrvatska druga po smrtnosti od karcinoma u EU-u

Dodaje da će joj ovoga tjedna dati lijek iz 4. linije, ali s obzirom na to da je svaka naredna liječenja manje učinkovita - procjene su jako loše.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene