Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propovijeda već 35 godina

Brazilca koji tvrdi da je Isus Krist slijedi stotine mladih žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njegovo ime je Inri Kristo i on vjeruje da je inkarnacija sina Božjeg, Isusa Krista. zajedno sa stotinama svojih sljedbenika, živi na svojem 'crkvenom' imanju.

Inri Kristo (66) proveo je 35 godina propovjedajući riječ božju u istoj maniri kao i Isus Krist, vjerujući da je on zapravo reinkarnacija sina Božjeg. U tih 35 godina proputovao je 27 zemalja, bio uhićen 40 puta te deportiran iz Velike Britanije u SAD-a.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Ilustracija Različiti običaji Pšenica, panjevi, slama, a onda je došlo i drvce: Nekad se danas slavila Nova godina

Njegovi sljedbenici dolaze sa svih strana svijeta na njegovo imanje nadomak Brasilije, prijestolnice istoimene države. Njegove sljedbenike uglavnom čine žene, a najvjernija mu je 86-godišnja Abevere, koja ga slijedi već pune 32 godine.

Milijuni vjernika ulicama slijedili crnog Isusa

 

najmlađu sljedbenicu upoznao je dok je imala tek dvije godine, a ta djevojka, koja ga i danas slijedi, ima navšene 24 godine.

Kristo je zbog svojeg sila odijevanja, neortodoksnih pogleda na kapitalizam, pobačaj i čak Božić, bio uhićen u čak 40 navrata.

"Znam da postoje nebrojene mase ljudi čija srca kucaju zajedno s mojim", kaže brazilski Krist. On odbija slaviti Božić, jer smatra da je to dan u kojem se "bogati ismijavaju siromašnima", prenosi Daily Mail.

Kristo tvrdi kako je "otkrivenje" doživio 1979. godine tijekom religijskog posta u Santiagu, u Čileu. Isto tako tvrdi kako ga od djetinjstva vodi glas u glavi, koji mu je baš navedene godine poručio: "Ja sam tvoj otac. Bog Abrahama, Izaka i Jakova".

Njegovi kritičari tvrde da se radi o mentalno nestabilnoj osobi. "Mogu biti lud, ali ne i glup", riječi su kojima se brani Kristo, koji sve optužbe kritičara čvrsto poriče.

"Ludilo je drugačije od demencije. Ono je majka filozofa, proroka i izumitelja", kaže on.

na kraju ističe kako je njegova misija pripremiti one odabrane, preživjele iz neizbježnog nuklearnog holokausta, u stvaranju novog društva na Zemlji, koje će stremiti ispunjavanju volje Stvoritelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene