Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogao bi umrijeti

Medicinski misterij: 12-godišnjak nema potrebu jesti ni piti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dogodilo se preko noći, 14. listopada 2013. godine. Jednostavno se probudio i prestao osjećati potrebu za hranom i vodom.

Ono što bi možda u kulturi opsjednutosti kilažom neki smatrali blagoslovom, za 12-godišnjeg Londona Jonesa iz Iowe postala je prava noćna mora. Naime, dječak je izgubio svaku želju za hranom i pićem.

Dogodilo se preko noći, 14. listopada 2013. godine. Jednostavno se probudio i prestao osjećati potrebu za hranom i vodom. Poklopilo se to s bakterijskom infekcijom, no kada je ona izliječena, čudni simptomi su i dalje ostali. Nakon brojnih pretraga i godine dana obilaženje bolnica u pet gradova, liječnici još nisu otkrili zašto dječak nema potrebu jesti ni piti, piše Yahoo.

Dječji neurolog Marc Patterson s Mayo Klinike ustvrdio je da nakon intenzivnog proučavanja slučaja ne zna koja bi bila dijagnoza. No, roditelji imaju svoju teoriju; dječakov hipotalamus, dio mozga koji regulira glad i žeđ, ne radi kako treba. Prije nego što se razbolio, imao je problema s vrtoglavicom, pa roditelji sumnjaju kako mu je možda naštetio lijek koji je uzimao a koji može biti toksičan za hipotalamus i uzrokovati pad težine.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 Podsjetnik Sigurnost hrane ne prestaje na policama u trgovinama: Ključna pravila za snalaženje u kuhinji Ilustracija SIGURNOST I KVALITETA Znate li koja se hrana najčešće krivotvori? Neki namjerno zavaravaju kupce, a to ponekad završi i tragično

VIDEO Beskućnik je učinio nešto što bi moglo promijeniti cijeli svijet!

Dječak danas ima samo 30 kilograma dok je prije bolesti imao 47 kila. Ne može trčati, izostaje iz škole, a njegov je otac prestao raditi kako bi se mogao brinuti za sina. Londona treba moliti da nešto pojede i popije jer on jednostavno nema takve potrebe. Ako se nešto ne promijeni, morat će mu ugraditi cjevčicu kojom će mu hrana ići direktno u želudac. Inače, London bi mogao umrijeti.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene