Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to samo plastični

Bizarna fobija: Britanka se izbezumi kad vidi gumb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Louisin strah je toliko jak da ukoliko vidi gumb u blizini, pobjegne glavom bez obzira.

Ovaj strah poznat je i pod imenom koumpounofobija, a Louisa pati od njega još od djetinjstva otkad je s ostalom djecom igrala neku igru u kojoj su u pitanju bili gumbi. Louisa je tada pobjegla glavom bez obzira. Od tada reagira svaki put na isti način.

'Najneugodniju situaciju doživjela sam u jedno butiku gdje je prodavačica na blagajni imala narukvicu napravljenu od gumba. Svaki put kad sam ju pogledala, ti gumbi su mi se približavali sve više i više i to me jako uznemirilo. Na kraju sam pobjegla glavom bez obzira', kaže Louisa.

Louisa ne nosi odjeću s gumbima, a i svojoj kćeri kupuje odjeću koja umjesto gumba ima patentni zatvarač. 'Znam da je to iracionalno, znam da me gumb ne može ozlijediti niti se pomaknuti, ali ima nešto u njegovoj teksturi i obliku što me plaši', dodaje Louisa.

Ono što je najzanimljivije jest da se ne boji svih gumbi nego samo onih plastičnih. Metalni, poput onih na trapericama, ne smetaju joj jer, kako kaže, nemaju istu teksturu kao oni plastični.

Istu fobiju imao je nedavno preminuli Steve Jobs koji se također bojao samo plastičnih gumba, što je i jedan od razloga zašto je uvijek nosio traperice i crnu dolčevitu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene