Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zgodno je znati

Bivši agent FBI-ja otkriva: Prema ova tri znaka možete zaključiti da vas netko laže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije svega, postavljajte pitanja tako da se na njih treba odgovoriti na najjednostavniji mogući način, s da ili ne.

Kada niste sigurni da li vas netko laže, a što je gotovo svakodnevna situacija, postoje znakovi koji upućuju na to s kime imate posla. Na njih je ukazao nekadašnji agent FBI-ja Jack Schafer u knjizi The Like Switch koja je objavljena još u siječnju 2015. godine i iz koje mediji često posude poneki savjet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Korupcijski skandal? Velika afera trese ovu državu: Istražitelji oduzeli mobitele čak i gradonačelniku Slika nije dostupna Otkrili znanstvenci Evo zašto je laganje opasno!

1.) Zaobilaženje izravnog odgovora

Postavljajte pitanja tako da se na njih treba odgovoriti na najjednostavniji mogući način, s da ili ne. Onaj tko vas laže, često će pribjegavati sivoj zoni i tražiti drugi izraz, odnosno ulaziti u jezične vratolomije. 

Dođe li do takve situacije, postavite isto pitanje ponovo. Ne dobijete li opet jednostavan odgovor, "da" ili "ne", imate svako pravo početi sumnjati.

2.) Pa

Onaj tko već unaprijed zna da vam neće dati odgovor koji želite čuti, u smislu da vam ne želi reći istinu, vrlo često nesvjesno počinje odgovor uz veznik "pa"!

3.) "Zašto da ti vjerujem na riječ?"

Upitate li nekoga u čije riječi sumnjate trebate li mu vjerovati, onaj koji vam govori istinu će često biti izravan pri odgovoru.

"Jer ti govorim istinu" je rečenica koju želite čuti, dok lažljivci često pribjegavaju drugačijim formulacijama. Primjerice "jer sam iskrena osoba," "ne moraš mi vjerovati ako ne želiš" ili "nemam razloga lagati", su izrazi koji upućuju na to da sugovornik manipulira.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene