Jaja kuhana u dječjem urinu poslastica su u istočnoj kineskoj provinciji Zhejiang već tisućama godina. Kuhari i provincijski čelnici sad svoj specijalitet žele donijeti na tanjure diljem svijeta.
'Urin sakupljamo po lokalnim školama. Djeca mokre u kante i svaki dan imamo svježu mokraću. Najbolja je ona od dječaka mlađih od deset godina', rekao je kuhar Lu Ming.
>> Indijci proizvode 'colu' od kravlje mokraće
Jaja se kuhaju s ljuskom, a kada su gotova, ljuska se skine i tako onda stoje jedan dan i noć prije nego se mogu jesti, piše britanski Metro. 'Jaja su zdrava i ukusna. Ako ste pospani, mogu vam poboljšati koncentraciju. Zaustavljaju i vrućicu. Sad smo ih počeli izvoziti i to na veliko, jer želimo da ljudi izvan Kine počnu cijeniti našu kuhinju', dodao je kuhar.
-
Zaštitnici hrvatskog neba
Dnevnik Nove TV doznaje kad će Rafalei sljedeći put proparati nebo. Zamjenik zapovjednika HRZ-a: "Situacija nije ista kao s MiG-ovima"
-
Neće biti mandatar
Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..."
-
Ostaci najmanje dvije osobe
Ekshumacija na istoku Hrvatske: "Tijela su pronađena na ulazu u mjesto i to na oranici koja se sve ove godine obrađuje"