Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BBC uzburkao javnost

Kontroverzan video o Prvom svjetskom ratu: Gavrilo Princip poručio caru - 'Popuši mi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljiv video koji je povodom stote godišnjica početka Prvog svjetskog rata objavio BBC nekima se sviđa, a nekima ne. Što vi mislite?

BBC je objavio zanimljiv video u kojem su protagonisti britanski kralj George V, kralj Wilhelm II, austro-ugarski car Franjo Josip i Gavrilo Princip.

Pročitajte i ovo Ilustracija Britanija na nogama Supruga otkrila identitet BBC-jeva voditelja koji je usred seks skandala: Optužen za plaćanje eksplicitnih fotografija maloljetnicima Ilustracija skandal trese BBC Javila se još jedna mlada osoba s optužbama protiv poznatog TV voditelja: Slao je prijeteće poruke pune uvreda

Naime, kako bi Prvi svjetski rat približili mlađoj publici i zainteresirali ih za ovu temu, ovaj važan povijesni događaj opisan je kroz rap pjesmu. Da stvari neće biti baš tako benigne bilo je jasno na početku prvog povijesnog rap obračuna kada se pojavilo upozorenje - "jezik bi mogao biti uvredljiv".

'Srbija ima prijatelje, yo. Rusija je naš frend. Misliš da smo uplašeni? Evo dvije riječi za tebe - popuši mi', poručuje u jednom dijelu videa Gavrilo Princip caru Franji Josipu.

Prije točno 100 godina odjeknuo je PUCANJ koji je promijenio svijet!

S carom se na ovaj način obračunao nakon što je izvršio atentat na njegovog nećaka  i prijestolonasljednika Franju Ferdinanda.

Video je izazvao brojne komentare, a dio povjesničara smatra kako je video povijesno netočan, a ni za prostačenje ne misle da je bio dobar potez.

Gotovo petominutni video napravljen je u sklopu BBC-evog programa kojim se obilježava stota godišnjica početka Prvog svjetskog rata. Na YouTube-u je pregledan više od 30 tisuća puta, a mnogi u komentarima poručuju da je BBC obavio dobar posao.

Što vi mislite?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene