Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osmjesi na licima

FOTO Pogledajte što su astronauti uzgojili u svemiru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su je uzgojili, astronauti svoju salatu nisu smjeli jesti. No, u budućnosti bi se mogla naći na svemirskom meniju.

Crvena salata i ostalo svježe povrće u budućnosti bi se moglo naći na meniju astronauta. Jedan od njih, Steve Swanson nedavno je ubrao prvo povrće iz sustava za uzgoj biljaka na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Pročitajte i ovo Ilustracija DOWN UNDER Cijena salate eksplodirala, premijer najavio: ''Stavit ću 'kupusgate' na današnju sjednicu Vlade!" ISS (Foto: AFP) Ključni partneri Inače suparnici, ali... Postoji područje u kojem Rusi i Amerikanci surađuju već 20 godina

'Smijao sam se dok sam gledao Swansona kako bere svoju prvu svemirsku salatu. Primijetio sam uzbuđenje i među ostalim članovima posade', rekao je Trent Smith iz NASA-e.

VIDEO Direktor tvrtke zasukao rukave i s radnicima brao salatu!

'Volio bih da nam dopuste da je jedemo', napisao je na Twitteru jedan od pet članova posade, njemački astronaut Alexander Gerst.

Unatoč željama, to se neće dogoditi još neko vrijeme .Salata je pohranjena u zamrzivač, a biti će predana stručnjacima koji će mikrobiološkom analizom utvrditi je li na bilo koji način štetna za posadu. Moguće je, dakle, da astronauti neće dobiti priliku grickati buduće urode, piše Florida Today.

Salata je na svemirskoj postaji rasla u laboratoriju u kontroliranim uvjetima 33 dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene