Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trebalo mu 28 sati

Evo koliko je veslao STOJEĆI na dasci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Benjamin Friberg, 35-godišnji Amerikanac, postao je u petak prvi čovjek koji je put od Kube do američke obale Floride dugačak 170 kilometara prešao na 'paddleboardu', posebnoj dasci koja se koristi za stojeće veslanje.

Amerikanac, koji je u četvrtak krenuo iz Marine Hemingway u Havani, stigao je oko 28 sati kasnije u Key West, na jugu Floride, a na paddleboardu je stajao i veslao.

'Idem spavati, jesti i nazvati svoju obitelj', izjavio je iscrpljeni Friberg, jazz glazbenik.

'Ovo putovanje je za cilj imalo promicanje mira, ljubavi i prijateljstva između naroda Kube i SAD-a, kao i zdravog načina života', kazao je Friberg prije nego je krenuo.

Sam Silvey, član tima koji je slijedio Friberga u katamaranu izjavio je kako su prvi sati bili najteži zbog valova visine od jednog metra. Friberg je cijelim putem stajao s veslima u rukama, osim u nekoliko trenutaka kada je klečao da bi jeo.

Pročitajte i ovo Kuba gasi javnu rasvjetu usred sve teže energetske krize Sve teže i teže Kriza ih natjerala na očajne poteze: Nedostaje goriva, a sad su isključili i javnu rasvjetu Zrakolovna nesreća na Kubi (Foto: AFP) Tri žene preživjele Kuba proglasila dvodnevnu žalost: U padu aviona više od 100 poginulih, među žrtvama i djeca

>> DIRLJIV TRENUTAK: Evo što je marinac napravio za 9-godišnjaka!

U posljednje tri godine, troje plivača pokušalo je prijeći isti put, opasan zbog morskih pasa koji obitavaju na tom području.

U lipnju 2011. jedan spasilac iz Miami Beacha prešao je istu udaljenost za malo više od 29 sati, ispružen na daci i veslajući rukama.

Prošle godine je Benjamin Friberg prešao 380 km na rijeci Yukon u sjevernom dijelu Kanade pokušavajući postaviti rekord najduljeg puta prijeđenog na dasci s veslima u 24 sata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook   

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene