Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdili znanstvenici

Umjerene količine alkohola jačaju imunitet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova studija je pokazala da umjereno konzumiranje alkohola može ojačati imunitet i učiniti cjepiva učinkovitijima, odnosno povećati sposobnost tijela da se bori protiv infekcija, javio je CBS.

Znanstvenici se nadaju da će ova studija pomoći u povećanju učinkovitosti cjepiva i dovesti do boljeg razumijevanja načina rada imunološkog sustava.

Pročitajte i ovo Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou Prometna policija Najavili akcije Policija će pojačano kontrolirati vozače: Idući tjedan posebno će provjeravati ove stvari

Ranije studije su već pokazale da je umjerena konzumacija alkohola povezana s nižom stopom smrtnosti. Međutim, ovo je prvi put da je neka studija pokazala kako svjesno umjereno konzumiranje alkohola može pojačati imunološku reakciju na cjepivo.

Osobe koje redovito piju alkohol žive duže od onih koji ga uopće ne piju?

Studija je provedena među životinjama koje su znanstvenici prvo cijepili, a zatim su im omogućili pristup alkoholu. One koje su ga konzumirale umjereno pokazale su pojačanu reakciju na cjepivo.

'Kod prosječnih osoba, čaša vina uz večeru, čini se, poboljšava zdravlje i pogotovo stanje kardiovaskularnog sustava, a sad tome možemo dodati i imunološki sustav', rekao je autor studije, profesor Ilhem Messaoudi za Daily Mail. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene