Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Statističar uvjeren

'Nakon što je umrla pronađen dokaz da nije lagala za otmicu izvanzemaljaca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je četrdesetak godina uvjeravala javnost da su je oteli izvanzemaljci, umrla je 2004., a da joj ljudi nisu vjerovali. Sada se čini da je ipak vjerojatno govorila istinu.

Ovaj se par ne sjeća ničega što im se dogodilo tijekom trosatnog putovanja, i ni jedno od njih nije bilo u mogućnosti sjetiti se detalja događaja iz te noći, piše Express.co.uk.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pucali na djecu Naoružana banda na motorima upala u školu i odvela više od 280 učenika: To područje kontrolira odcijepljena frakcija Boko Harama Nestali dječak Émile Osam mjeseci potrage Novi trag u slučaju nestanka malog Émilea: "Intenzivno pretražujemo sve podatke i snimke"

Betty i Barney Hill iz Portsmoutha u Velikoj Britaniji, od 19. rujna 1961. tvrdili su da su ih oteli izvanzemaljci.

Znanstvenici su tada tvrdili da u svemiru ne postoji binarni zvjezdani sustav koje je nacrtala Betty kada je opisivala od kuda dolaze izvanzemaljci koji su ih oteli.

Stručnjaci su tada tvrdili da nije bilo slične konstalacije onome što su oni nacrtali. Nekoliko desetaka godina kasnije, jedan statističar tvrdi da neobično nacrtani binarni zvjezdani sustav sliči Zeta Reticuli.

'Izvanzemaljci su spriječili nuklearni rat na Zemlji'

Betty i Barney tvrde da su na području Lancashirea vidjeli kako nad njima lebdi neobična i ovalna letjelica. Potom su primijetili skupinu 'humanoidnih bića' kako ih promatraju iza zakrivljenog osvijetljenog prozora u letjelici. Njihovo posljednje svjesno sjećanje jest da ista ta bića stoje nasred ceste, blokirajući im prolaz.

Sljedeće čega se sjećaju jest da se zaustavljaju pokraj svoje kuće u Portsmouthu. Detaljnije sjećanje potaknula je hipnoza.

Govoreći prije svoje smrti 2004., Betty je kazala da je odvedena na svemirski brod, a nju i supruga odveli su u različite prostorije. Onog koji je provodio testiranja zvali su 'Ispitivač'.

'Prvo su me stavili na stolac te su mi pregledali oči, uši, nos i grlo. Stavili su me na stol, te rekli da žele ispitati moj živčani sustav. Potom su mi kroz pupak pokušali staviti instrument koji je izgledao kao igla, što je uzrokovalo bol, pa su to prestali raditi. Barneyjev je pregled bio sličan mom u početku, ali kod njega su više bili zainteresirani za strukturu kostiju', rekla je.

Betty se također prisjetila razgovora s 'Vođom' tijekom kojeg ga je pitala od kuda oni dolaze. 'Rekla sam da znam da nisu s ovog planeta, ali ne znam od kud su? Pokazao mi je kartu zvijezda među kojima se nalazi njegov planet', ispričala je Betty.

Dok je bila pod hipnozom, Betty je nacrtala kartu na kojoj se nalazilo 12 zvijezda spojenih linijama koje su formirale 'rute putovanja', dok su isprekidane linije iscrtavale put do manje posjećenijih zvijezda. David Saunders, statističar koji je radio na studiji Condon NLO, argumentirao je da neobično poredane zvijezde nalikuju na Zeta Reticuliju, binarnom zvjezdanom sustavu koji se nalazi u konstalaciji Reticuli.

Nemoguće je, tvrdi on, da je Betty nacrtala slučajno nešto za što se prije nije znalo da postoji. To upućuje na to da je Betty govorila istinu i da su je izvanzemaljci uistinu oteli.

Nakon susreta s izvanzemaljcima, par je iskusio grozne noćne more i patio od velikog stresa. Barney se toliko razbolio da su zatražili liječnički savjet. Pregledao ih je i hipnotizirao dr. Benjamin Simon, koji je ovo otkrio.

Kada su se Betty i Barney vratili u sjećanju u izgubljeno vrijeme i naveli trenutke otmice, mogli su se jasno prisjetiti svih detalja, koji su bili daljnji dokaz njihove priče.

Tijekom hipnoze Barney je nacrtao kako je izgledala otmica, pri čemu je nastala prva poznata slika izvanzemaljca.

Barney je umro zbog krvarenja u mozgu 15. veljače 1969., a Betty vjeruje da je za to krivo zastrašujuće iskustvo otmice. Betty je umrla 17. listopada 2004. Godinama je pokušavala dokazati da nije lagala za otmicu izvanzemaljaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene